Trinkijeri mirno o "sramnoj" utakmici Partizana, citirao Vijalija i rekao da neće pištoljem u svlačionicu

Autor: Pavle Knežević
utorak 05.11.2019.
22:40
Izvor: Sportske.net

Kaže trener Partizana da se ovakve utakmice dešavaju, ali da ne smeju da ponište sve što je urađeno do sad.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Nije Andrea Trinkijeri pokušavao da umanji lošu igru Partizana u porazu Venecije, citirao

"Čestitam Veneciji, poptuno su zaslužili pobedu. Nadigrali su nas, nadmudrili su nas. Bili smo jadni, sa malim nivoom energije i nismo izgradili priliku da pobedimo. Ovo je jedna od onih večeri u kojoj pokušavate mnogo toga, ali ništa ne uspevate", bio je prvi Trinkijerijev komentar.

Jedan italijanski novinar je ocenio da je Partizan bio "šokiran" odbranom Venecije u trećoj četvrtini, ali njegov zemljak sa klupe crno-belih se nije složio sa tom ocenom.

"Šokirani ste zbog smrti, bolesti, nečeg vezanog za vašu decu. Ne šokirate se zbog košarke. Nismo bili britki, bili smo loši, loši, i u napadu i u odbrani", odgovorio je trener, a onda je mirno nastavio analizu.

"Kako kaže legendarni fudbaler Đanluka Vijali (Sampdorija, Juventus, Čelsi) kaže: 'ko dobija, taj se raduje; ko izgubi, objašnjava'. Mislim da smo bili lošiji u svim segmentima: koncentracija, pristup, kako upotrebiti faulove, kako čitati utakmicu, mismeč. Bila je sramota od utakmice, ali, ali…mislim da ovakva utakmica, koja je bila baš loša, ne sme da obriše sve drugo što smo do sada uradili.

Opet kažem: ako smo pametni, mi ćemo shvatiti poruku. Ako nismo pametni, shvatićemo poruku malo teže, ali ćemo je shvatiti. Poslednji put smo ovde igrali protiv Tofaša, pre skoro dva meseca, ali ovakva utakmica se desi. Znam, nisam ih imao tako mnogo, ali sam ih imao i trenirao. Kao da smo se našli jutros i rekli 'idemo na basket'. Mislim da ovo nije slika naše ekipe
", objasnio je trener.

On nije delovao ljuto, što je i ispričao novinarima.

"Nisam toliko ljut, koliko mi je žao, jer ovi igrači šta su prošli u poslednjih mesec i po dana, nisu zaslužili ovakvu utakmicu, ali se desilo. Sada moramo izvući najbolje iz toga. Ako mislite da ću sa pištoljem u svlačionicu…neću. Znamo koliko smo bili loši, ali znamo i gde želimo da idemo i kako želimo da stignemo tamo", rekao je Trinkijeri.

Trener Venecije Valter De Rafaele bio je presrećan posle pobede, a izrazio je i zahvalnost Partizanovoj publici.

"Zaista sam srećan što smo pobedili. Znali smo da je Partizan jak tim, nije lako igrati ovde, pred ovim čudesnim navijačima, ali naši igrači su bili fokusirani. Prvu četvrtinu smo odigrali sa dobrom koncentracijom, ali druga i treća četvrtina su nam donele taktičku prednost. Hvala Partizanovim navijačima na aplauzu, ali znamo da ovde svi razumeju košarku i zaista smo srećni zbog toga", rekao je De Rafaele.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke