Trinkijeri o ljubavi prema Partizanu, ali i Kaboklu: ''Odigrao je fantastičnu sezonu''

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.11.2023.
19:15
Izvor: Sportske.net

Bivši trener Partizana sada ima više vremena da prati crno-bele.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle odlaska iz Bajerna gde je proveo tri godine, Andrea Trinkijeri je trenutno bez trenerskog angažmana. Još uvek vaga ponude, ali ne sumnjamo da će se uskoro vratiti na veliku scenu.

Do tada, između ostalog uživa i u Partizanovim pobedama, a dve najnovije su bile protiv Crvene zvezde, najpre u četvrtak, pa u ponedeljak.

''Partizan je u prednosti, jer je dobio dva derbija. Reči su jedna stvar, a teren je druga stvar. Teren je rekao da je Partizan dva puta dobio Zvezdu. Zvezda je imala veliku, ogromnu šansu u prvoj utakmici, a kada propustiš takvu šansu sledeća utakmica će biti u 95 odsto slučaja mnogo teža. Ta utakmica je probudila Partizan, koncentraciju, ali igrano je u Areni, Partizan je domaćin i jako je teško dobiti na strani…'', rekao je Trinkijeri u intervjuu za portal ''bhbasket''.

Iako ga ne viđamo u ''Štark areni'', italijanski stručnjak uverava da je uvek uz crno-bele.

''Ja bodrim Partizan u svakoj utakmici, ne moram biti tamo da to radim'', naglasio je on.

Zanimljiv je bio njegov odgovor i na konstataciju novinara da ekipa Crvene zvezde ima mnogo više starijih igrača nego Partizan.

''Evroliga je najstarija profesionalna liga na svetu po godinama igrača. Imaju 37, 38 godina igraju velike utakmice jer je Evroliga masakr. Mentalni, fizički… Važno je imati igrača kada zna šta ga čeka nego svežeg, mladog Amerikanca koji u decembru ne zna više kako se zove…'', kaže Trinkijeri.

Mogu li Partizan i Crvena zvezda na fajnal-for Evrolige u tekućoj sezoni? Trinkijeri se u odgovoru na to piutanje dotakao i aktuelne teme o potencijalnom dolasku Bruna Kabokla u Partizan.

''Ko to zna? Ja ne znam! Vi znate. Koji je taj sistem da ideš sigurno na F4? Ono što se kaže jedna je stvar, a ono kako se radi nije ista stvar. Mislim da Partizan ima dobar kostur, još traže igrače, ako su se dogovorili sa Venecijom onda su doveli igrača koji je u Nemačkoj igrao fantastičnu sezonu… 

Mislim da nisu pronašli zamenu za Lesora. Možda Lesor nije najbolji centar u Evroligi, ali je za Partizan je igrao kao najbolji centar. Jer motivacija koju daju navijači, on je igrao 120 odsto bolje nego ikad u svojoj karijeri. Nedostaje Egzum…'', rekao je Trinkijeri.

Na to se nadovezao podsećanjem da je Partizan prošle sezone bio nadomak završnog turnira Evrolige.

''Da je bilo sportske pravde Partizan bi prošle godine igrao F4… Partizan je zaslužio da ide na F4, s obzirom na to kako je igrao od decembra do maja. Zato nema sistema'', izjavio je Trinkijeri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke