Trinkijeri u problemu, Bajernu izmiče titula!

Autor: Darko Mitrović
subota 12.06.2021.
16:52
Izvor: Sportske.net

Alba će imati meč loptu u sledećem meču.

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Danas je nastavljena finalna serija plej-ofa Bundeslige, Bajern je u Minhenu dočekao Albu, a tim iz Berlina je uspeo da trijumfuje rezultatom 81:69.

Alba sada vodi sa 2:1 u pobedama i ujedno je ''vratila brejk'' Bajernu koji je prethodno ostvario jedan trijumf u Berlinu.

U većem delu meča vodila se ravnopravna borba, Bajern je u par navrata tokom druge i treće četvrtine uspevao da povede sa osam, devet poena razlike, ali je Alba to brzo stizala. Međutim, u poslednjem kvartalu sve se promenilo, gosti su uspeli da preokrenu rezultat, i ne samo to, nego je alba stekla i dvocifrenu prednost od 75:64 na ulasku u poslednja tri minuta meča.

Bajern do kraja nije uspeo da uzvrati, pa će u četvrtom meču, takođe u Minhenu, Trinkijerijev tim imati imperativ pobede ako želi do titule.

Albu su do trijumfa predvodili Sikma i Erikson sa po 13 poena, s tim da je Sikma imao i 11 skokova. U Bajernu najefikasniji sili sa 23 poena, Đedović je upisao 12, a naš Vladimir Lučić deset poena, uz po jedan skok i asistenciju.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke