Trinkijeri: ''Zvezda parkirala autobus u reket''

Autor: Darko Mitrović
petak 28.10.2022.
22:40
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv razgovor italijanskog stručnjaka sa novinarima posle poraza od Crvene zvezde.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Bajern je posle večerašnjeg poraza u ''Pioniru'' od Crvene zvezde ostao sam na dnu tabele Evrolige bez ijedne pobede u prvih pet kola. 

Zvezda je slavila sa 78:72, a posle meča trener Bajerna Andrea Trinkijeri je na pitanje novinara uzvratio da ne brine za svoj posao posle ovako lošeg starta sezone.

''Nije prijatno sigurno, ali imamo utakmicu za 36 sati, pripremaćemo se... Ja se uopšte ne brinem. Žalgiris je išao u plej-of, a startovali su sezonu sa 0/10. To je izvan moje kontrole, to je baš balkanski način. Može da se desi, i onda šta ćemo? Hajde popij rakiju za mene večeras ili dobro vino ako znate koje je dobro'', obratio je Trinkijeri novinarki koja mu je postavila pitanje.

Kada je u pitanju sama utakmica, Trinkijeri žali što njegov tim večeras nije bio šuterski raspoložen.

''Kada igraš ovakve utakmice, jako je potreban šut. Zvezda je bila stavila autobus u reket. Moraš malo da raširiš teren i da nastaviš da šutiraš. Nema nikakvog drugog recepta. Znamo da su dobri šuteri, naši nisu danas pogodili i idemo dalje'', konstatovao je Trinkijeri.

U poslednje dve sezone najbolji igrač Bajerna Vladimir Lučić još uvek traži pravu formu ove jeseni, ali Trinkijeri ima razumevanja za njega.

''Prva stvar, kada ovakvog igrača kao što je Lučić kritikuješ, ti to možeš, ali moraš da budeš fer i da ne zaboraviš da svi igrači koji su igrali Evrobasket su mrtvi, ne samo moji, nego svi. Biće potrebno dva meseca da se vrate. Može da pogodi, da promaši šut, ali uvek nešto donese ekipi.

Imate jako kriv tajming, Luča može bolje da igrati i gore. Ako mi ne damo pravo igračima sa 90 utakmica, koje su igrali Evrobasket, a imao je 35 minuta svaku utakmicu. To je sumanuto. Ne znam šta da ti kažem, ja sam kriv. Moram bolje da ga koristim, je li to okej? Daću sve od sebe'', zaključio je trener Bajerna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke