Tripla kruna! Zvezda procvetala posle poluvremena i osvojila KLS

Autor: Sportske Net
nedelja 13.06.2021.
22:20
Izvor: Sportske.net

Posle ABA lige i Kupa Koraća, osvojena je i KLS.

Tviter
Tviter

Povezane vesti

Crvena zvezda, koja je igrala bez Džordana Lojda i Korija Voldena, slavila je u trećoj, odlučujućoj utakmici Košarkaške lige Srbije i tako osvojila ovo takmičenje. Crveno-beli su pobedili Megu rezultatom 77:62.

Ovo je treći trofej ekipesa Malog Kalemegdana ove sezone, posle Kupa Koraća i ABA lige.

Obe ekipe bile su šuterski raspoložene na startu utakmice. Istakli su se posebno Hol na strani crveno-belih i Petrušev u Megi. Gostujući tim je zahvaljujući dobroj realizaciji šuta u prvih 10 minuta imao je minimalnu prednost.

U drugoj deonici bilo je prilično dramatično. Mega je vodila s početka, da bi Zvezda u nekom momentu to stigla i krajem četvrtine preuzela vodstvo. Hol je bio najdominantniji i praktično vodio Zvezdu kroz prvo poluvreme. Rezultat na pauzi je bio 44:36 za tim Dejana Radonjića.

U trećem kvartalu poenima Ognjena Dobrića Zvezda se odlepila na 10 poena razlike. Trojka Branka Lazića dodatno je poveća prednost domaćih. Prvi deo treće četvrtine bio je za Megin zaborav. Gledala se totalna rapsodija Crvene zvezde, koja je stekla maksimalnu prednost od 17 razlike četiri minuta do kraja kvartala. Od toga momenta tim Vladimira Jovanovića počeo je da preuzima inicijativu. Uspela je Mega da povrati energiju i smanji prednost domaćeg tima na sedam poena razlike pred poslednju četvrtinu.

Poslesnju deonicu nešto bolje je otvorio crveno-beli tim. Odigrali su nekoliko dobrih odbrana onemogućivši gostima da se približe. Obe ekipe igrale su dosta ujednačeno, iako je Zvezda imala prednost od nekoliko koševa. Dragan Milosavljević je pogodio trojku pet minuta pred kraj i smanjio vodstvo protivnika na pet poena. Međutim, proradio je Ognjen Dobrić, koji je po navici, u završnici meča pokazao je čvrstinu u napadu, a potom i Hol i povisili su ponovo na 10 razlike. 

Nije mnogo promena viđeno do kraja, pa je Zvezda slavila ezultatom 76:62.

Najefikasniji u timu crveno-belih bio je Hol sa 24 poena, dok je Dobrić upisao 15, a Davidovac 10. 

Megu je predvodio Petrušev, koji je ubacio 15 poena. Uz njega dvocifrenje bio i Marko Simonović sa takođe 15 ubačenih poena.  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke