Tristan upisao prve poene u NBA ligi: "U Evropi je bilo teško"

Autor: Sportske Net
utorak 26.03.2024.
12:45
Izvor: Sportske.net

Odigrao je i drugi meč u najjačoj ligi sveta.

Washington Wizards
Washington Wizards

Povezane vesti

Tristan Vukčević jutros je odigrao i drugi meč u dresu Vašington Vizardsa. On je debitovao protiv Toronta, ali tada nije upisao poene. Međutim, u duelu sa Čikagom postigao šest poena (2/5 iz igre, 2/4 za tri).

Tim iz prestonice pobedio je Bulse rezultatom 107:105. 

Proveo je devet minuta u igri i uspeo je da doprinese i sa tri skoka, a imao je i jednu izgubljenu loptu.

Džordan Pul je sa 23 poena i pet skokova predvodio Vizardse, Kori Kispert je ostvario dabl-dabl sa 19 poena i 12 skokova, Marvin Begli je imao 16, a Rišon Holms 14 poena i 15 skokova.

U poraženom timu, Demar Derozan je upisao 27 poena i šest asistencija, a Kobi Vajt 22 poena i pet uspešnih dodavanja za koš.

Utakmicu u Ilinoju je sa tribina posmatrao veliki broj srpskih navijača koji su pružili podršku svom sunarodniku.

"Bilo je stvarno super. Znam da u Čikagu ima dosta Srba koji su mi pružili veliku podršku. Lepo se osećam jer su me svi dobro prihvatili", rekao je Vukčević u razgovoru za "RTS", pa dodao:

"Stvarno sam srećan zbog poverenja koje mi je ukazao trener. U Evropi je bilo teško, a sada moram u potpunosti da promenim stil igre, s obzirom na to da se ovde igra drugačija košarka. To mi ne predstavlja problem, za sada idem dan po dan i što više budem igrao biću sve bolji", zaključio je Tristan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke