Trojkaški okršaj u Tivoliju - Cedevita sa osmoricom igrača napunila koš Igokee!

Autor: Nemanja Janošev
subota 30.04.2022.
20:40
Izvor: Sportske.net

Svi su mogli da uživaju, izuzev navijača Igokee.

Ales Fevzer/ KK Cedevita Olimpija
Ales Fevzer/ KK Cedevita Olimpija

Povezane vesti

Košarkaši Cedevita Olimpije savladali su Igokeu u hali "Tivoli" sa 93:79 i tako su poveli u preliminarnoj rundi plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Fantastična, brza utakmica u Ljubljani, gde smo videli šuterski izuzetno raspoložene ekipe, pregršt trojki i veliki broj poena, uz pobedu domaćina. Za tim Jurice Golemca nije mogao da nastupa Jaka Blažič zbog virusa, a ovaj stručnjak koristio je svega osmoricu igrača u 40 minuta susreta!

Odmah je započeto u brzom ritmu, Cedevita Olimpija je pogađala, baš kao i njihov rival, "lude" šuteve od kojih se izdvaja pogodak raspoloženog Džejkoba Pulena sa poludistance i to u padu.

Vrlo atraktivni poeni, trojke su se nizale, ali Cedevita nikako nije uspevala propisno da se odvoji jer je i Igokea pronalazila rešenja sa distance. Sjajno su šutirali Ilić, Robinson i Jošilo, ali u poslednjoj deonici, "zeleni" su ušli u izuzetne serije, prvobitno od 7:0, a potom i od 11:0, sekvencu koja je trajala tri minuta.


Razgoropadili su se, želevši da pokažu da je poraz od Burse i eliminacija u Evrokupu bilo loše veče i definitivno, ako ovako nastave, mogu biti ozbiljan takmac u borbi za prsten u AdmiralBet ABA ligi.

Viđeno je čak 26 trojki na utakmici, uz 51.9 odsto uspešnosti Cedevite i 49 Igokee. Nestvarno.

Džejkob Pulen je ubacio 21 poen, Ferel 17, a njih dvojica su zajedno ubacili osam trojki (obojica po četiri). U Igokei je prednjačio Dalibor Ilić sa 19 poena i 12 skokova.

Druga utakmica je na programu u sredu od 19 sati.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke