Tu ni Ljulj ne pomaže - Sjajni trio Mirotić-Kalinić-Veseli doveo Barsu na prag titule!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.06.2023.
20:40
Izvor: Sportske.net

Barsa vodi sa 2:0 u pobedama.

EPA-EFE/TOMS KALNINS
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Povezane vesti

Barselona i Real su večeras priredili još jedan spektakl ljubiteljima košarke, a posle drame u završnici Barsa je slavila sa 86:85 i tako povela sa 2:0 u pobedama u finalnoj seriji plej-ofa španske Endesa lige.

Finalna serija se sadsa seli u Madrid, ali Barselona je stigla do prve meč-lopte protiv aktuelnog šampiona Evrope.

Prvo poluvreme obeležili su Jan Veseli na jednoj, odnosno Hezonja i Poarije na drugoj strani. Veseli je bio najzaslužniji za Barselonino vođstvo posle 20 minuta igre (45:41) sa 15 poena (5/7 za dva) i tri asistencije, a Real su rezultatski održavali u igri Mario Hezonja sa 14 i Vensan Poarije sa 11 poena (5/5 za dva).

Kada je Kozer u trećem kvartalu svojom trojkom doveo Real na samo poen zaostatka, na drugoj strani je istom merom uzvratio Nikola Kalinić, za vođstvo Barse 62:58. Na početku poslednje četvrtine raspoloženi Kalinić pogađa još jednu trojku za vođstvo Barse 71:65.

A onda - Serhio Ljulj! Vezao je pet poena sredinom poslednje četvrtine i Real je poveo sa 73:72. Ubrzo je proradio i tandem Tavares-Jabusele, čijim zakucavanjem Real stiže i do pet poena prednosti - 77:72.

Ni tajm-aut trenera Jasikevičijusa nije pomogao, usledio je još jedan loš napad Barse i promašaj Laprovitole, a na drugoj strani Tavares je iznudio prekršaj i sa linije slobodnih bacanja pogodio za 78:72.

Ali, na ulasku u poslednja dva minuta Barsa se vraća zahvaljujući Nikoli Mirotiću koji je najpre pogodio trojku, a onda povukao kontru posle Rodrigezove izgubljene lopte, a akciju je završio Laprovitola svojim polaganjem i Barselona je prišla na 80:79.

Ćus Mateo je reagovao tajm-autom, posle kog Ljulj pogađa novu trojku, a na ulasku u poslednji minut Šanli uzvraća na isti način - trojka iz kornera i Barsa smanjuje na 83:82.

Tavares je iznudio novi prekršaj pod košem Barse, ali je oba bacanja promašio. Uz to i Hezonja u borbi za loptu pravi faul nad Mirotićem koji je oba puta bio precizan sa linije penala i Barselona je povela sa 84:83.

Bio je to uvod u penal-završnicu, a na šest sekundi do kraja, Laprovitola donosi ključno vođstvo Barsi posle petog prekršaja Tavaresa - 86:85.

Posle tajm-auta Ćus Matea, odgovornost je preuzeo Serhio Ljulj, ali iz teške pozicije ovoga puta nije uspeo da pogodi.

Nikola Mirotić najbolji u ekipi Barselone sa 25 poena i 5 skokova, Veseli ga je pratio sa 18, a Nikola Kalinić je upisao veoma važnih 10 poena u trećem i na pšočetku poslednjeg kvartala kada je svojim trojkama odbijao nalete Reala.

Kod Madriđana, Hezonja 18, Ljulj 15, Tavares 13 poena i 9 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke