Tu ni odlični Nedović ništa ne može - Veliki povratak Olimpijakosa, titula je crveno-bela!

Autor: Darko Mitrović
petak 17.06.2022.
22:11
Izvor: Sportske.net

Prva titula za crveno-bele iz Pireja posle šest godina.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Košarkaši Olimpijakosa novi su šampioni Grčke.

Oni su večeras i u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa savladali svog najvećeg rivala Panatiunaikos sa 93:74 i sa 3:0 u pobedama u ovoj seriji zasluženo stigli do šampionskog pehara.

Ovo je prva titula za Olimpijakos od 2016. godine, a podsetićemo da u poslednje tri godine klub iz Pireja nije ni igrao u šampionatu Grčke, nezadovoljan tretmanom na domaćoj sceni. Prethodne dve sezone proveo je u drugoligaškoj konkurenciji u Grčkoj, pa je večerašnji trijumf Olimpijakosov veliki povratak na grčki tron.

Domaći tim je večeras kontrolisao igru i rezultat, izuzev napadačke krize u trećoj četvrtini kada je Olimpijakos upisao samo osam poena. Ipak, ni ''Zeleni'' nisu bili mnogo efikasniji u tom periodu, upisali su 13 poena, što im nije bilo dovoljno da anuliraju prednost koju je Olimpijakos stekao u drugoj četvrtini.

U poslednjih deset minuta domaći su se raspucali i više nikakvu nadu nisu davali svom rivalu.

Vezenkov je sa 25 poena i šest skokova bio najbolji u pobedničkoj ekipi, Slukas ga je pratio sa 14 poena. Panatinaikosu nije bila dovoljna odlična partija našeg Nemanje Nedovića koji je meč završio sa 23 postignuta poena, dok je Papajanis upisao 15 poena uz 10 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke