Tuča u Minesoti, Bogdanović solidan...

Autor: Boris Jovanović
subota 04.02.2023.
08:29
Izvor: Sportske.net

Pet isključenja, pobeda Orlanda, slavlje Atlante u Juti, Sansi iznenadili lidera...

Povezane vesti

Toronto je iskoristio sve slabosti domaćeg Hjuston i posle dva poraza se u Teksasu vratio na staze uspeha, VanFlit sa 32, Trent Džunior sa 29 i Siakam sa 23 poena su prelomili meč. Hjuston je zapretio u poslednjoj četvrtini, ali su gosti sa pet bacanja u nizu priveli meč kraju. Marjanović je kod domaćih meč presede na klupi.

Atlanta je odnela pobedu iz Jute u režili Janga, ubacio je 27 poena, imao šest asistencija. Houksi su bili agresivni imali na kraju 28 timskih asistencija za 44 koša, i ubacili 56 poena iz reketa. De'Andre Hante je broja do 26, naš Bogdanovič je uz osam poena, imao po šest skokova i asistencija. Na drugoj strani, novi Ol-Star igrač, Finac Markanen 25 poena i 10 skokova. Večeras Bogdanović i Atlanta stižu u Koloradu, čeka ih strašni Nikola Jokić.

San Antonio je bio lak plen za Filadelfiju, Embid je u Teksasu ubacio 33 poena, imao 10 skokova, Tajris Maksi dodao 25 poena, Harden 16, Siksersi su treći na Istoku. Sparsi nisu uspeli da pruže ozbiljniji otpor, ovo je osmi poraz u nizu najmlađe ekipe u ligi.

Sansi su iznenadili Boston, Mikal Bridžis je ubacio 25 poena, Dario Šarić bio odličan sa 14 poena i 13 skokova, pa je Feniks neočekivano dobio vodeći tim lige. Seltiksi su su krizi četiri poraza u šest utakmica. Nisu našli rešenje za Krisa Pola koji je razigrao tim sa 15 poena, 8 asistancija i 6 skokova. Na poluvremenu je bilo +20 za goste iz pustinje, ali se favorit prenuo, stigao do poslednje četvrtine. Kada se očekivao preokret, serija od 8:0 Sansa ih je vratila u ritam. Zaista veliki trijumf obzirom da je Devin Buker i dalje povređen.

Tenzije u Mineaspolisu, pet isključenih igrača Ostin Rivers i Mo Bamba su upli u sukob, uključile su se klupe, na kraju petorica su isključeni, klupa Medžika je presudila, dali su 72 poena. Minesota je napravila 20 grešaka.

Blejzersi su preokretom tukli Vizardse u prestonici, sjajna partija Anfernija Simonsa koji je ubacio 20 od 33 poena u trećoj četvrtini je bila ključ. Gosti su se vratili iz deficita od -20, Simons je ubacio devet trojki, Lilard dodao 29 poena. Portlland je u formi, dobili su pet od poslednjih šest utakmica. Kod domaćih nisu vredela ni kombinovanih 66 poena Bredlija Bila i Kristapsa Porzingisa...

Sadik Bej je pogodio trojku u poslednjem minutu, ubacio je 22 poena pa su odmorni Pistonsi u finišu uspeli da savladaju Šarlot. Majson Plamli je promašio pet bacanja u poslednjoj četvrtini, Hornetsi su u tom periodu imali i pet grešaka, dali jednu trojku iz sedam pokušaja, drugim rečima sami sebe su pobedili.

Indijana je protiv Kingsa prekinula seriju od četiri poraza, Badi Hild ima nerasšišćene račune sa bivšim klubom. Ubacio je pet trojki, 21 poen. Gosti bez Foksa, Sabonis je dočekan aplauzom od bivših navijača, 15 poena, 16 skokova i šest asistencija...

Rezultati:

Detroit - Šarlot 118:112
Indijana - Sakramento 107:104
Vašington - Portland 116:124
Boston - Feniks 94:106
Hjuston - Toronto 111:117
Minesota - Orlando 120:127
San Antonio - Filadelfija 125:137
Juta - Atlanta 108:115

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke