Turk Telekom dobio evroligaško pojačanje, da li će i specijalnu pozivnicu?

Autor: Lazar Nikolić
utorak 27.06.2023.
20:20
Izvor: Sportske.net

Ekipa Nenada Čanka sve jača.

Turk Telekom
Turk Telekom

Povezane vesti

Dok Turk Telekom čeka 29. jun i konačnu odluku o dobijanju specijalne pozivnice za učešće u Evroligi naredne sezone, finalista Evrokupa krenuo je sa pojačanjima.

Nakon što je doskorašnji trener Erdem Džan sa sobom u Efes poveo Amerikanca Tajrika Džonsa i sunarodnika Erkana Jilmaza "poštari" su morali da reaguju.

Prvo je Nenad Čanak imenovan za novog trenera, a juče je ugovor potpisan sa američkim krilnim centrom Marisom Mekdafijem, da bi Turk Telekom od danas postao jači za igrača evroligaškog kalibra.

Novi košarkaš "poštara" postao je 27-godšinji američki bek Dželen Adams koji je prošle sezone igrao veoma dobro za Makabi iz Tel Aviva.

Adams je imao ozbiljnu ulogu u učesniku Top 8 faze Evrolige, igrao je skoro 16 minuta po meču i imao prosek od 6.7 poena u "regularnom" delu Evrolige. 

Posebno se istakao u utakmicama protiv Bajerna i Barse, Bavarcima je ubacio 21, a Kataloncima poen manje.

Podsetimo, Turk Telekom je uz Crvenu zvezdu i Valensiju glavni kandidat za dobijanje specijalne evroligaške pozivnice. Prema svim najavama šampion Srbije trebalo bi da je dobije, ali trebalo bi sačekati zvaničnu potvrdu koju ćemo dobiti za dva dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke