Turska - Fener grabi ka finalu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.05.2021.
20:34
Izvor: Sportske.net

Uspešan start ekipe Fenerbahčea u polufinalnoj seriji plej-ofa.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Turska Superliga stigla je do polufinala plej-ofa, a prvi susret Fenerbahčea i Pinar Karšijake pripao je ekipi Igora Kokoškova.

Fenerbahče je na startu polufinalne serije trijumfovao rezultatom 83:79 i poveo sa 1:0, a za plasman u finale biće mu potrebne još dve pobede.

Iako je konačna razlika bila gotovo minimalna, Fenerbahče je gotovo sve vreme kontrolisao rezultat i imao prednost koja se najčešće kretala oko deset poena razlike. Jedini krizni period domaći su imali početkom druge četvrtine, kada je Karšijaka serijom 10:0 stigla do vođstva od 32:30, ali brzo je Fener uzvratio i do kraja rutinski završio posao.

Nando De Kolo je ponovo bio najbolji u Fenerbahčeu sa 22 poena, sedam asistencija i tri skoka, Bartel je upisao 14, Veseli 12, a naš Marko Gudurić sedam poena, uz četiri skoka i dve asistencije. Kod gostiju najbolji Tejlor sa 20 i Šek sa 16 postignutih poena.

Druga utakmica igra se u subotu, Fenerbahče će ponovo biti u ulozi domaćina. Drugi polufinalni par čine Efes i Bešiktaš, a Efes je juče poveo sa 1:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke