Turski ''NBA prospekt'' stigao u SC Derbi!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.08.2022.
16:26
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva informacija iz Podgorice.

AdmiralBet ABA liga/Zadar/Zvonko Kucelin
AdmiralBet ABA liga/Zadar/Zvonko Kucelin

Povezane vesti

Član AdmiralBet ABA lige, ekipa SC Derbija jača je za još jednog mladog košarkaša.

Kako je potvrđeno iz Podgorice, ugovor sa SC Derbijem je potpisao 16-godišnji Demir Dogan, veliki talenat iz Turske koji je do sada bio član mlađih kategorija Bešiktaša, a u narednom periodu nastaviće svoj košarkaški razvoj u ovom podgoričkom klubu.

"Mladi, talentovani Demir novi je projekat našeg kluba koji nastavlja sa razvijanjem i afirmisanjem talenata.

Radi se o veoma 'dugačkom', agilnom igraču koji je odlično koordinisan u prostoru. U tranziciji dobro trči sa loptom u rukama, što je retkost za igrače njegove visine i pozicije.

U napadu odlično napada koš i postiže poene uprkos kontaktu, dok u igri ispod koša ima dobar rad nogu. Defanzivno je pravi zaštitnik reketa i veoma je aktivan.

Preuzima i niže i više igrače, a kada uhvati skok bez zadržavanja kreće u kontru", saopštio je SC Derbi.

Kako sada izgleda sastav SC Derbija, ali i ostalih ekipa AdmiralBet ABA lige, svakodnevno možete da pratite OVDE.

Dogan je rođen u aprilu 2006. godine, visok je 207 centimetara, igra na poziciji krila ili krilnog centra, a prošle godine je na FIBA U16 Evropskom čelendžeru ostvario prosečan učinak od 16.2 poena, 9.4 skokova, 2.2 asistencije, 2.4 blokade i 1.4 ukradene lopte.

Velika su očekivanja od ovog momka, a ako njegov košarkaški razvoj bude tekao po planu, za koju godinu možemo da ga očekujemo i na NBA draftu.

AdmiralBet već uveliko ima određene kvote na šampiona sezone 2022/23. Prvi favorit je Partizan sa 1.70, a drugi Zvezda sa kvotom 2.40.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke