Tvrd je Borac "voćka čudnovata", Partizan se provukao u Čačku!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 11.03.2024.
21:02
Izvor: Sportske.net

"Crno-beli" teškom mukom slavili protiv domaćina.

AdmiralBet ABA liga
AdmiralBet ABA liga

Povezane vesti

Košarkaši Partizana savladali su u Čačku ekipu Borca rezultatom 84:77 (26:26, 15:23, 16:12, 20:23) u okviru 22. runde AdmiralBet ABA lige.

Željko Obradović ponovo je slavio u svom gradu kao trener "crno-belih" koji su se propisno namučili do nekoliko minuta pre kraja meča kada je u jednom trenutku i domaćin stekao prednost.

"Crno-beli" su meč otvorili serijom 6:0, a u prvoj četvrtini se posebno istakao Zek Ledej sa sedam poena i pet skokova, te na taj način "zamaskirao" odsustvo Kaminskog, Doužera i Jaramaza.

Nešto slabiji start Borca omogućio je beogradskoj ekipi da stekne i dvocifrenu prednost u jednom trenutku, međutim zahvaljujući raspoloženom Tasiću kojem se priključio i Manojlović, Čačani su vrlo brzo poravnali rezultat.

Trojku Avramovića anulirao je na sjajan način svojom trojkom Uskoković, dok je u drugoj četvrtini Borac zaigrao još bolje, pa je poenima Birtsa i Tasića održavao prednost protiv "crno-belih".

U finišu druge deonice, razigrao se Smailagić čijim je poenima Partizan vratio prednost u gradu na Moravi, nakon čega su Smit i Anđušić pogodili trojke za "plus osam" u odnosu na Čačane prilikom odlaska na odmor.

Treća četvrtina započela je prilično tvrdo, Borac je uspeo da smanji zaostatak poenima Čarapića i Tasića, dok su "crno-bele" u životu održavali Smit i Trifunović, pa se u poslednjih deset minuta ušlo sa četiri poena prednosti gostiju.

Partizan je vrlo brzo stekao osam poena prednost, pogađali su Avramović sa slobodnih bacanja i Ledej, dok je Borac ostao bez Uskokovića početkom poslednje deonice zbog isključenja.

Nije to smetalo Čačanima da "zakuvaju" završnicu meča, dve trojke Čarapića i poeni Frenklina i Tasića omogućili su domaćinu da izjednači pet minuta pre kraja, ali je Segu propustio priliku da sa linije slobodnih bacanja dovede u prednost svoju ekipu.

Domaćin je stigao do prednost poenima Čarapića i Segua, da bi nakon toga Smajlagić i Avramović okrenuli rezultat, a Ledej je svojom trojkom trasirao put Partizanu ka trijumfu.

Upravo je reprezentativac Azerbejdžana bio najefikasniji u redovima pobedničke ekipe sa 16 poena i osam skokova, toliko je pogodio i Avramović, Trifunović je postigao 14, a Anđušić 12 poena.

U redovima Borca, Tasić je postigao 16 poena, Čarapić je dodao 13, a Birts 12.

Partizan je večeras u Čačku ostvario 16. pobedu u AdmiralBet ABA ligi gde zauzima treću poziciju, dok je Borac 11. sa učinkom od osam pobeda i 13 poraza.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke