U Barsi besni na sudije posle poraza od Reala

Autor: Filip Rodic
subota 01.06.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Vrlo teška situacija.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Pobedom 104:98, Real Madrid je u drugom meču polufinalne serije Endesa lige eliminisao Barselonu i došao na korak do finala.

Tim Rodžera Grimaua je sada primoran da pobedi u naredne tri utakmice. Stanje sumnje koje je Barsa imala u vezi sa kriterijumima za suđenje pretvorilo se u ogorčenost kada je Džoel Para dobio treći faul u trećoj četvrtini.

Rodžer Grimau nije napustio uobičajeni smiren pristup kada se pojavio u pres sali "ViZink centra" i bilo je jasno da mu se kriterijumi zvaničnika uopšte ne dopadaju.

"Igra u kontaktu nam nije od koristi, ne možemo da prikupimo faulove iz nje, od dobijamo mnogo faulova. Uveren sam da će jednog dana svirati neke od tih faulova", rekao je Grimau, koji je upitan da li misli da su ti kontakti i faulovi bili premalo svirano. 

"Jesu, od prvog minuta. To je osećaj koji imam i toliko sam glup što sam to rekao", naveo je Grimau.

Prema Aleksu Abrinesu, Barsa je uspela da se takmiči "onoliko koliko su im sudije dozvolile“.

"Sudije stalno posmatraju našu klupu kada klupa Real Madrida radi istu stvar. Dali su nam tehničku kad smo tražili grešku u koracima", rekao je španski reprezentativac.

"Takve stvari su destabilizujuće. Ako su iste za oba tima, onda to prihvatate. Ali kada se timu sudi na jedan način i onda okrenete glavu, a vaš rival uradi isto i to se ne svira...“, primetio je Abrines. 

Oskar da Silva je tvrdio da su arbitri podbacili "u mnogim situacijama“.

"Možemo da se žalimo da su bili veoma popustljivi sa Real Madridom, ali mislim da dok smo na putu, neće nam ništa dati. Po mom mišljenju, danas su pogrešili u mnogim situacijama, ali je deo igre ne želimo da nam to oduzme koncentraciju“, izjavio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke