U Bostonu muzika za Jokićeve uši, Luka preskočio "Džezere"

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 28.03.2022.
07:54
Izvor: Sportske.net

Dobre vesti za Denver, rokada Dalasa i Jute, naši nisu igrali...

Povezane vesti

Boston je tim koji svi žele da izbegnu, igraju sjajno posle Ol-Stara, dobili su 24 od 28 mečeva, noćas su meru uzeli Minesoti. Tejtum i Braun su bili #nigma za "Vukove" iskombinovali su 65 poena, na taj način pomogli i Jokićevim Nagetsima. Minesota gubi korak, tri poraza u četiri meča, sada su na korak i po iza šesoplasiranog Denvera. 

Na Zapadu smo videli smenu na četvrtom mestu, Dalas je tukao Jutu. Dončić je ubacio 32 poena, sada Mavsi imaju pobedu više od Jute. Ništa nije gotovo, timovi su izjednačeni u pobedama ove sezone, 2:2 u međusobnom skoru, obe ekipe su bile sigurne kod kuće. Teksašani su noćas pokazali da je njihova dvorana prava tvrđava dobili su 18 od poslednje 22 utakmice kod kuće. Ovo bi mogao da bude uvod i u prvo kolo plej-ofa, ako ostane ovako (do kraja oba tima imaju po sedam mečeva), Mavsi će imati prednost domaćeg terena. To se nije desilo 10 godina, tačnije od šampionske titule, nešto o tome zna kouč Džejson Kid koji je tada bio plej ekipe.

Feniks ne posustaje bez obzira što su obezbedili prvo mesto, nemaju problem sa motivacijom. Devin Buker je brojao do 35, Kris Pol uz 19 poena imao 14 asistencija, pa su Sansi primirili ambiciozne Sikserse. Embid je uz 37 poena, uhvatio 15 lopti, Filadelfija je izjednačena sa Baksima, deoba trećeg i četvrtog mesta, Majami i strašni Boston dele prvo mesto.

Brendon Ingram nije imao milosti prema bivšem klubu, oporavio se na vreme da postigne 26 poena protiv Lejkersa. Pelikansi su izbrisali -23 i stigli do pobede. Lebron je na drugoj strani, uz sedam trojki, imao 39 poena, ali je igrao povređen, izvrnuo je članak početkom drugog poluvremena, odrazilo se na učinak. Kaže da ne zna kako je završio meč. Pelikansi su sada preskočili Lejkerse, Nju Orleans je sada deveti, slavni Lejkersi su deseti, poslednje mesto koje donosi baraž.

Kajri se konačno pojavio pred domaćom publikom u Bruklinu, ali je šou ukrao LaMelo Bol. Plej Šarlota je ubacio 33 poena, imao 9 asistencija i 7 skokova, pa je pobeda otišla iz Njujorka. Irving je promašivao tri i po četvrtine, završio je sa 16 poena, imao 11 asistencija, no nije pomoglo, pobedom je Šarlot stigao Netse na osmom mestu Istoka. 

Voriorsi su u slobodnom padu, ili skupljaju snagu za plej-of, mada ni treće mesto nije sigurno, Dalas ima samo dve pobede manje. Noćas je Golden Stejt bez Karija izgubio u prestonici, kod Vizardsa rekord karijere za Korija Kišperta, 25 poena, ali Vašington nema nikakve šanse da se domogne desete pozicije. I oni i Njujork koji je na matineu dobio Detroit, kasne za Atlantom, pet, odnosno 5.5 mečeva, nije realno da to stignu. 

Kod Voriorsa, recimo i to na kraju nije igrao Bjelica, dok za Marjanovića u Dalasu to odavno nije vest. 

Boston - Minesota 134:112
Feniks - Filadelfija 114:104
Vašington - Golden Stejt 123:115
Nju Orleans - LA Lejkers 116:108
Bruklin - Šarlot 110:119
Dalas - Juta 114:100

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke