U čemu je ''velika razlika'' između Zvezde i ostalih klubova u ABA ligi?

Autor: Darko Mitrović
subota 23.01.2021.
16:39
Izvor: Sportske.net

Mogu li Barani da tu razliku prevaziđu?

BETAPHOTO/KK CRVENA ZVEZDA mts/MO
BETAPHOTO/KK CRVENA ZVEZDA mts/MO

Povezane vesti

Derbi 16. kola ABA lige igra se u nedelju od 19 časova u Baru, gde će Mornar ugostiti ekipu Crvcene zvezde.

Barani u ovaj meč ulaze posle prekinute serije od sedam pobeda u svim takmičenjima, poraženi su od Andore u Evrokupu, a Zvezda posle teških evroligaških duela sa Realom i Barselonom.

Ovaj meč je u ime domaćina najavio trener Mihailo Pavićević, koji Zvezdi daje ulogu favorita.

''Za naš klub je kompliment da se utakmice sa Crvenom zvezdom proglašavaju derbijem prvenstva. Zvezda je najkvalitetnija ekipa u ABA ligi ove godine. Sastavljena je da igra Evroligu i to je velika razlika u odnosu na ostale timove.

Na početku sezone izgledali su fantastično, dominantno... Nažalost, mi smo im naleteli u tom periodu, kad su nas počistili u Beogradu. Posle su naišle neke turbulencije iz kojih su izašli pobedom protiv Reala u Madridu. I oni su svesni da je ova utakmica veliki ulog, kako za nas tako i za njih'', objašnjava Pavićević.

Bez obzira na Zvezdin evroligaški kvalitet, Pavićević uverava da njegov tim neće ustuknuti pred favorizovanim gostima.

''Dolaze kompletni. Igrači koji su bili van stroja ponovo su tu - mislim na Lojda i Noka. Tako da nas očekuje teška utakmica, ali mi nemamo razloga da se plašimo nikog.

Cenimo i ekipu Crvene zvezde, tu nema dileme, međutim naše igre u poslednjih mesec dana i naš sastav ne daju nam za pravo da se bilo koga plašimo. Ulazimo u utakmicu kao u svaku drugu", zaključio je Pavićević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Sunday, 24.01.2021
13:31

Velika razlika je u tome sto njima pomaze drzava i sudije da postignu uspeh a drugima ne....xD drzavni posao, drzavni budzet