U Ciboni se teše: ''Oni su pobedili Partizan i Valensiju...''

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.12.2021.
22:07
Izvor: Sportske.net

Malo je nedostajalo da ishod bude drugačiji.

AdmiralBet ABA liga/Cibona/Mihal Jacic
AdmiralBet ABA liga/Cibona/Mihal Jacic

Povezane vesti

Cibona i Cedevita Olimpija su večeras odigrale veoma zanimljivu utakmicu, bilo je rezultatskih obrta, a više sreće, koncentracije i iskustva u odlučujućim trenucima imali su gosti iz Ljubljane koji su slavili sa 82:79.

Ciboni je ovo peti uzastopni poraz u AdmiralBet ABA ligi, ali trener Vladimir Jovanović posle meča nije imao mnogo toga da zameri svojim mladim igračima, uz nadu da će naučiti na večerašnjim greškama.


''Mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Čestitam Cedeviti na pobedi, ali mislim da smo mi više izgubili nego oni dobili utakmicu. Falilo nam je malo iskustva, da uhvatimo tu jednu loptu. Ne mogu se ljutiti ni na koga, pogotovo ne na Danka Brankovića, odigrao je zapravo odličnu utakmicu, pogotovo za svoje godine. Ovako će naučiti kako jedna lopta može odlučiti utakmicu.

Igrali smo svakako protiv favorita, pobedili su Partizan i Valensiju, pa sada nas. Mi smo opet imali problem sa slobodnim bacanjima koja smo gađali samo 4/12. No pokazali smo da i pod navodnicima manje ekipe mogu igrati sa velikima i radujem se nastavku sezone. Takođe, želim svima ovim putem zaželeti sve najbolje tokom ovih praznika i u Novoj godini'', izjavio je Jovanović.

I trener gostiju Jurica Golemac je pohvalio Cibonu.

''Čestitam svojim igračima na pobedi, bila je ovo teška utakmica kakvu smo i očekivali. Mi smo Ciboni dozvolili da se neki šutevima vrati u utakmice, ali nismo dobro ni kontrolisali skok. U poslednjoj četvrtini je i publika dala Ciboni vetar u leđa i mi smo na iskustvo izvukli pobedu. Kao što sam nekim i rekao pre utakmice da nam je neko ponudio pobedu s pola koša razlike da bih je prihvatio. Cibona ima mladu i potentnu ekipu koju niko nije 'razbio' i koja igra s glavom i repom te joj želim sve najbolje u nastavku sezone'', izjavio je Golemac.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke