U Dalasu i Memfisu kreću od "nule", bostonski teror nastavljen u Bruklinu!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 24.04.2022.
08:19
Izvor: Sportske.net

Domaćini izjednačili, Seltiksi strašni!

AP Photo/John Minchillo
AP Photo/John Minchillo

Povezane vesti

Juta je pokvarila povratak Luke Dončića na teren. Slovenac je bio u timu u četvrtom meču, napeta utakmica koju je rešio Gobert zakucavanjem 11 sekundi pre kraja. Dinvidi je promašio trojku za pobedu, a njegov tim je zadržao Mavse na 18 poena u poslednjem kvoteru.

Dončić je meč završio sa 30 poena, 10 skokova i 4 asistencije. Na drugoj strani Klarkson je postigao 25 poena za Jutu, Mičel 23 i imao sedam asistencija, Gobert je uz 17 poena, uhvatio 15 lopti, čak 10 pod protivničkim košem. Istina ubacio je tim u problem promašivši polovinu od 18 bacanja, ali je na kraju bio čovek odluke.

Krećemo iz početka, 2:2, po jedan brejk, serija se u ponedeljak vraća u Dalas. 

Isti scenario i u Mineapolisu, Vulvsi su na krilima Karla-Entonija Taunsa savladali Memfis, odigrao je najbolju utakmicu kratke plej of karijere (prvi put je u doigravanju), 33 poena i 14 skokova, Minesota je izjednačila na 2:2. Entoni Edvards je dodao 24 koša, neočekivanu pomoć imali su u rezervisti MekLaflinu koji je pogodio sve četiri trojke. Grizlije je u igri držao Dezmond Bejn sa osam otrojki, 34 poena, još jedno tiho veče za Moranza, doduše šutersko, promašivao je, završio sa 11 poena, imao 15 asistencija i 8 skokova. Memfis je napravio previše prekršaja, Minesota je izvela 40 bacanja (ubacili su 31).

Netsi su na pragu eliminacije. Još jedna odlična odbrana Seltiksa, još jednom Durant van ritma, bilo je dosta gostujućih navijača u Bruklinu koji su slavili velikih 3:0. Boston je prinudio Netse na 21 grešku, iz toga su zaradili 37 poena. Tejtum je imao čak šest od ukupno 13 ukradenih lopti svog tima. Završio je sa 39 poena, Braun je dao 23, pa od derbija nije ostalo ništa. Durant je završio sa 16 poena, nastavio je sa lošim partijama (u prva dva meča je šutirao slabije od 30%). U ponedeljak je četvrti meč, teško će se Bruklin vratiti, videćemo da li će debitovati u možda poslednjem meču sezone, Ben Simons. 

U prvom meču dana Toronto je slavio protiv Filafeldije i ostao u trci, vratili su seriju u Ameriku.

Rezultati:

Toronto - Filadelfija 110:102 (1:3)
Juta - Dalas 100:99 (2:2)
Bruklin . Boston 103:109 (0:3)
Minesota  Memfis 119:128 (2:2)

Večeras se nastavlja plej of, poslastica je u Denveru i to u ranom terminu od 21:30, Nagetsi će probati da ostanu u igri ili će morati da se suoče sa metlom protiv Voriorsa. Po nama, ovo drugo je realnije, možete da probate na AdmiralBet koji ima najbolje kvote na košarkaške mečeve.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke