Luka razmišlja o trejdu - Zašto Dončić i Jokić ne bi bili dobra kombinacija?

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 09.04.2023.
09:42
Izvor: Sportske.net

Pominje se čak i Denver.

Jeff Wheeler/Star Tribune via AP
Jeff Wheeler/Star Tribune via AP

Povezane vesti

Košarkaška franšiza Dalas Maveriksa navodno se pribojava da bi Luka Dončić mogao da napusti taj klub u potrazi za sredinom koja bi mogla da mu obezbedi borbu za više domete.

Pritiskao je Luka čelnike Maveriksa u prethodnom periodu da mu kreiraju tim koji je spremniji da se takmiči sa ostatkom Lige. Stigao je Kajri Irving u trejdu, međutim to se nije pokazala kao odlična opcija. Luka i Kajri nisu "kliknuli", porazi su se nizali bez obzira na njihov napadački kvaltitet. Igrači kao što su oni, posebno zajedno na parketu, ne mogu ekipi da garantuju defanzivnu čvrstinu, što je neophodno da bi celina funkcionisala i pobeđivala. 

Plej-of je izostao, NBA istražuje slučaj Maveriksa budući da su odlučili da Kajri i Luka ne odigraju sam finiš sezone, pa ova organizacija smatra da bi iza toga mogli da stoje "skriveni motivi".

U svakom slučaju, Luka je nezadovoljan, a prema natpisima "ESPN", u Maveriksima postoji bojazan da bi Slovenac mogao da zatraži trejd tokom leta. Plaše se da je Dončić izgubio veru u projekat koji mu je predočen, a koji ga ujedno čini centralnom figurom istog. 

Luka je još uvek u svojoj prvoj od pet godina supermaks ugovora koji je potpisao i koji vredi 215.000.000 dolara i želi obećanja od prvog čoveka franšize Marka Kjubana da će tim biti ojačan u svim segmentima igre.

"Voleo bi da bude ovde sve vreme, ali moramo da zaslužimo to", rekao je Mark Kjuban pričajući o Dončiću.

Pominje se čak da bi Dončić mogao u smeru Denver Nagetsa i to u trejd paketu u kojem bi učestvovao Majkl Porter Džunior s suprotne strane. Pitanje je kako bi Jokić i on funkcionisali budući da se zna koje prva zvezda Nagetsa, a situacija s odbranom bi bila i dalje slična kao što je to u Mavsima. Obojica vole loptu u rukama što bi moglo da prouzrokuje potpunu nestabilnost u hijerarhiji koju su izgradili u Koloradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke