U Hrvatskoj se dive Nikoli Jokiću, pogledajte samo njihove naslove!

Autor: Darko Mitrović
subota 13.07.2024.
10:00
Izvor: Sportske.net

I komšije su oduševljene.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Veliku pažnju širom sveta je izazvao sinoćnji prijateljski susret reprezentacija Francuske i Srbije u Lionu, gde su našiu ''orlovi'' savladali domaćina sa 79:67.

Čak je na zvaničnom ''X'' nalogu NBA lige izdvojeno nekoliko poteza sa ovog meča, a meč su pomno pratili i u Hrvatskoj, čiji mediji u svojim izveštajima veličaju igru Nikole Jokića i njegovu dominaciju protiv prošlogodišnjeg prvog pika na NBA draftu, Viktora Vembanjame.

''Jokić uništio francusko čudo. Pogledajte šta je as Srbije radio Vembanjami'', naslov je teksta na hrvatskom portalu ''Index''.

''Jokić je privatizovao utakmicu. U nekoliko situacija je izdominirao protiv Vembanjame. Mladi Francuz se postavio ispred Srbina kada je ovaj krenuo prema košu, ali Jokić ga je oduvao. Izbacio ga je van terena, pa poentirao. Nedugo zatim je sjajno postigao tricu.

Tu nije bio kraj Jokićevom školovanju 'Vembija'. U reketu je ušao među tri Francuza, odgurnuo im najboljeg igrača i položio na drugi obruč. Uz sve navedeno još je i izborio faul za dodatno bacanje'', objašnjava ''Index''.

U sličnom tonu pišu i zagrebačke ''Sportske novosti''.

''Jokić briljirao i izludeo Vembanjamu i društvo'', poručuju u naslovu, a u tekstu dalje navode:

''Aktuelni svetski viceprvaci slavili su predvođeni najboljim košarkašem sveta, Nikolom Jokićem. Gorostasni centar iz Sombora ubacio je 20 poena čemu je takođe pridodao 12 skokova, a raspoložen je bio i bek-šuter Atlanta Hoksa Bogdan Bogdanović koji je ubacio 15 poena'', pišu ''Sportske novosti''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke