U Hrvatskoj veličaju Golemca posle ''ogromne pobede'' nad Partizanom!

Autor: Darko Mitrović
subota 11.12.2021.
23:24
Izvor: Sportske.net, sportske novosti

Najveća pobeda u karijeri?

AdmiralBet ABA liga/Partizan NIS/Dragana Stjepanovic
AdmiralBet ABA liga/Partizan NIS/Dragana Stjepanovic

Povezane vesti

Ishod večerašnjeg derbija 11. kola AdmiralBet ABA lige snažno je odjeknuo i u Hrvatskoj, pre svega zbog trenera Jurice Golemca koji je vodio Cedevita Olimpiju do pobede nad Partizanom u Beogradu rezultatom 96:89.

Zagrebačke ''Sportske novosti'' u naslovu svog izveštaja upravo ističu hrvatskog stručnjaka:

''Ogromna pobeda! Hrvatski stručnjak usred Beograda srušio Partizan i najtrofejnijeg evropskog trenera''.

''Veliku pobedu, možda i najveću u svojoj karijeri, upisao je hrvatski trener Jurica Golemac na klupi Cedevite Olimpije, koju je u Beogradu doveo do pobede (96:89) nad Partizanom i najtrofejnijim evropskim trenerom Željkom Obradovićem'', navodi se dalje u tekstu.

A kako je pobedu Cedevita Olimpije posle meča prokomentarisao sam Golemac?

''Čestitke momcima na pobedi. Celu utakmicu smo bili koncentrisani, bili smo agresivni na oba dela terena. Ključ je bila kontrola njihovog ofanzivnog skoka. Sigurno je velika stvar pobediti Partizan u Areni, ali to je samo jedna utakmica, ne smemo da poletimo. Ako smo promenili četiri igrača, nije bilo planiramo. Doveli smo neke igrače, osvežili smo tim. Sigurno nije bilo kako smo zamišljali, ali kako u životu, tako i u sportu, bez euforije kada se pobedi, bez depresije kada se izgubi. Treba uvek biti čvrsto na nogama na zemlji i gledati prema napred'', izjavio je Golemac.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke