U Zvezdi nije potrajao, Enis "zatrpao" Barselonu pred dolazak u Beograd

Autor: Filip Rodic
nedelja 19.11.2023.
20:37
Izvor: Sportske.net

Mursija u samom vrhu.

Beta/ABA liga/Crvena zvezda mts/Mo
Beta/ABA liga/Crvena zvezda mts/Mo

Povezane vesti

Košarkaši Mursije savladali su Barselonu na svom terenu 82:73 u 10. kolu Endesa lige.

Barselona je odolevala i održavala prednost tokom većeg dela meča, ali nije je i potvrdila do kraja. Domaći tim je napravio seriju 10:1 u samom finišu meča, a dobili su četvrti period 24:11 za sedmi trijiumf u sezoni.

Mursiju je predvodio bivši igrač Mege i Crvene zvezde Dilan Enis sa 19 poena, ujedno je bio najefikasniji u oba tima. Simon Birgardner ga je pratio sa 18 poena, bivši član Partizana Rodions Kuruks je upisao 12 poena i sedam skokova.

Kod gostiju iz Katalonije je Vili Ernangomez bio najistaknutiji sa 15 poena i osam skokova. Laprovitola i Satoranski su stali na po 11 poena, Đoel Para je ubacio 10 poena. Srpski reprezentativac Nikola Kalinić je za 17 minuta zabeležio pet poena i jednu asistenciju.

Obe ekipe su sada izjednačenog skora 7-3, kao što imaju i Unikaha i Valensija. Iznad tog kvarteta je jedino Real Madrid sa jednim porazom.

Naredni meč Barselona igra u Evroligi kao gost Makabiju u Beogradu, dok Mursija dočekuje Huventud u prvenstvenom meču, pa gostuju u Laktašima Igokei u FIBA Ligi šampiona.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke