U Zvezdi se lakše diše, a protiv Splita će biti i jača za Teodosića

Autor: Darko Mitrović
subota 05.10.2024.
14:30
Izvor: Sportske.net

Posle pobede na startu Evrolige, sledi novi izazov na Jadranu.

2024 Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©
2024 Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde su sinoć uspešno startovali u novoj sezoni Evrolige, a ono što posebno može da hrabri njene navijače jeste to što je ekipa uspela da nadoknadi dvocifreni minus i da odigra najbolje kada je bilo najpotrebnije za pobedu nad domaćom ekipom Pariza.

Crveno-beli će danas redovnom linijom iz Pariza od 17 časova otputovati za Split, gde ih u nedelju od 17h očekuje duel sa Splićanima u okviru trećeg kola AdmiralBet ABA lige.

Iz Zvezde su potvrdili da će trener Janis Sferopulos u Splitu moći da računa na Miloša Teodosića koji je odradio jedan od dva meča suspenzije u Evroligi.

''Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja igra dobro, i želi da to da materijalziuje i dobrim rezultatima i pobedama. Kao što uvek kažem, osnovno je da se pridržavamo plana i dogovora za ovaj meč. Gostujuća je utakmica, koja nikada nije laka, moramo da budemo skoncentrisani i da odigramo na najvišem nivou'', izjavio je trener Crvene zvezde koji neće moći da računa na povređenog kapitena Branka Lazića.

I Ognjen Dobrić upozorava na kvalitet domaćina, ali naglašava da je sada za Zvezdinu ekipu psihološki mnogo lakše posle uspešnog starta u evroligi.

''Meč u Splitu nikada nije bio lak, neće biti ni sada ne samo zbog činjenice da imamo malo vremena do tog meča nakon vrlo teške utakmice u Parizu. Početak je sezone, tražimo se još uvek kao tim i našu hemiju, ali naravno da je sve mnogo lakše i za samopouzdanje kada dobiješ utakmicu i to tako važnu a brzo ulaziš u narednu. Znamo tim Splita, ima tu jako dobrih iskusnih igrača i moraćemo da odigramo dobro i čvrsto u Splitu“, izjavio je Dobrić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke