U18 klubova, 81 novajlija - Panatinaikos i Zvezda ubedljivo vode, Partizan i Real na začelju

Autor: Darko Mitrović
petak 28.07.2023.
22:01
Izvor: Sportske.net

Kako trenutno izgleda tabela po broju novih igrača koje su evroligaši angažovali ovog leta?

Povezane vesti

Iz dana u dan pratimo nova dešavanja na evroligaškoj letnjoj pijaci i utisak je da je najveći broj transfera već realizovan, iako ima još dovoljno vremena za dodatne korekcije u sastavima evroligaških ekipa za sledeću sezonu.

Do ovog trenutka prebrojali smo ukupno 81 transfer koji su realizovali evroligaški klubovi, ne računajući igrače sa kojima su produžavani ugovori. A kako su ti transferi raspoređeni po klubovima?

Panatinaikos je napravio najveći ''bum'' i polako postaje prvi favorit za osvajanje Evrolige u sledećoj sezoni. Atinjani su ovog leta već angažovali čak 11 izuzetno kvalitetnih igrača, od kojih se izdvaja senzacionalni transfer Kostasa Slukasa iz rivalskog Olimpijakosa.

Druga na toj tabeli je Crvena zvezda koja je do sada angažovala ukupno devetoricu novih igrača, ali je takođe i ostala bez devetorice iz prošle sezone.

Iza njih je veća grupa klubova sa po 5 ili 4 pojačanja, a na samom začelju ove tabele su Partizan sa dva pojačanja (Jaramaz i Ponitka) i aktuelni prvak Evrope Real Madrid sa još uvek samo jednim pojačanjem (Fakundo Kampaco)...

Panatinaikos 11
Crvena zvezda 9
Baskonija 5
Efes 5
Valensija 5
Virtus 5
Bajern 5
Asvel 5
Olimpijakos 4
Monako 4
Armani 4
Fenerbahče 4
Alba 3
Barselona 3
Makabi 3
Žalgiris 3
Partizan 2
Real 1
Kako trenutno izgledaju rosteri svih evroligaških ekipa pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke