Ubedljivi Niksi, sjajno veče Džulijusa Rendla, Pokuševski nije ''namestio ruku''

Autor: Darko Mitrović
subota 13.03.2021.
22:26
Izvor: Sportske.net

Ubedljiv poraz ''Tandera'' na svom parketu.

Beta/AP Photo/Garett Fisbeck
Beta/AP Photo/Garett Fisbeck

Povezane vesti

Nije bilo neizvesnosti u prvom večerašnjem NBA okršaju, košarkaši Njujork Niksa savladali su večeras kao gosti Oklahomu Tander rezultatom 119:97.

Posle prve, pa i druge četvrtine delovalo je da će ishod ovog meča biti drugačiji, jer je Oklahoma konstantno imala vođstvo, ali od sredine trećeg kvartala Niksi preuzimaju kontrolu dešavanja na terenu i do kraja se postavljalo pitanje kojom razlokom će gosti dobiti ovaj meč.

Briljirao je Džulijus Rendl sa tripl dabl učinkom - 26 poena, 12 skokova i 12 asistencija, a uz njega istakli su se i Beret sa 32 i Kvikli sa 21 postignutim poenom.

Horford sa 16 i Dort sa 14 poena predvodili su Oklahomu, za koju je gotovo 30 minuta večeras odigrao i mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski.

Nažalost, nije ga služio šut, pogodio je samo dva od ukupno deset pokušaja iz igre (trojke 0/5), pa je meč završio sa četiri poena, sedam skokova i dve asistencije.

Niksima je ovo 20. pobeda od početka sezone i prebacili su 50 posto uspešnosti, s obzirom da imaju 19 poraza. Oklahoma je pretrpela 22. poraz, što joj uz 16 pobeda donosi dvanaesto mesto u Zapadnoj konferenciji.

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke