Ubedljivi Partizan, Murova povreda pokvarila utisak u ''Areni''

Autor: Darko Mitrović
subota 09.10.2021.
20:48
Izvor: Sportske.net

Crno-beli nastavili seriju pobeda.

AdmiralBET ABA liga/Partizan NIS/Dragana Stjepanović
AdmiralBET ABA liga/Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Kako se i očekivalo, ekipa Partizana večeras nije imala većih problema da dođe do treće uzastopne pobede u AdmiralBet ABA ligi. Crno-beli su večeras pred oko 5.300 svojih navijača savladali podgorički SC Derbi rezultatom 79:57 i pridružili se Ciboni na vrhu tabele, a Podgoričani su pretrpeli drugi poraz u prva tri kola.

Bila je ovo prva zvanična utakmica pred ''Grobarima'' za Željka Obradovića posle povratka najtrrofejnijeg trenmera Evrope u Partizan, a pred početak meča je doskorašnjem kapitenu Partizana Novici Veličkoviću uručen prigodan poklon od predstavnika AdmiralBet ABA lige Milije Vojinovića.

Sam početak meča obeležile su trojke Uroša Trifunovića, kao i atraktivan ''alej-up'' Kevina Pantera i Zeka Ledeja. Crno-beli su lagano uvećavali prednost, a gosti su se sve više mučili u napadu, pa je posle prve četvrtine bilo 20:9 za Partizan.

Početkom druge je problema u napadu imao Partizan, kao i sa defanzivnim skokom, pa su gosti uspeli da priđu na 21:15, a crno-belima je trebalo oko četiri minuta da dođu do prvih poena iz igre u drugom kvartalu. Potom se raspucao i Alen Smailagić, odbrana je ponovo počela da funkcioniše i Partizan je na poluvreme otišao vođstvom od 14 poena razlike - 37:23.

Početkom treće četvrtine Zek Ledej je bio van napadačkog ritma, pa je u dva uzastopna napada napravio dva prekršaja u napadu. Ipak, nedugo zatim, upravo njegovim poenima Partizan uvećava razliku na ''plus 21'', bilo je 48:27.

Kako je utakmica odmicala, i kapiten Rade Zagorac je bio sve efikasniji u napadu, Partizan je uspešno održavao ubedljivu prednost i samo se postavljalo pitanje kojom će razlikom crno-beli dobiti ovaj meč.


Ono što je pokvarilo utisak crno-belima jeste povreda Dalasa Mura koji je početkom poslednje četvrtine iskrenuo skočni zglob i sada postoji neizvesnost da li ga čeka i određena pauza. Osim njega, na treningu je pre utakmice povređen i Gregor Glas koji nije ni ulazio u igru, ali mu se ispod oka mogla videti modrica. Takođe, čeka se i povratak Kuruca posle preležanog koronavirusa.

Najefikasniji u ekipi Partizana večeras bio je Alen Smailagić sa 13 poena i pet skokova, bez ijednog promašaja. Kevin Panter ga je pratio sa 12 poena, pet skokova i četiri asistencije i Trifunović sa 10 poena.

U SC Derbiju, Baćović i Kamenjaš su upisali po 10 poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke