Ugledni "Basket njuz" tvrdi - Srbija neće osvojiti medalju na Mundobasketu!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 22.08.2023.
10:40
Izvor: Sportske.net

Svetski i evropski prvaci Španci otpisani.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ostalo je još samo tri dana do početka Mundobasketa čiji su domaćini Filipini, Japan i Indonezija od 25. avgusta do 10. septembra.

Ukupno 32 selekcije podeljene u osam grupa boriće se za svetski tron u Aziji, a uskoro će biti poznati konačni rosteri.

Ugledni košarkaški portal "Basket njuz" napravio je svoju projekciju prema kojoj Srbija neće biti među osvajačima medalja.

Izabranici selektora Svetislava Pešića ocenjeni su kao šesta ekipa po snazi na Mundobasketu. Naravno, apostrofiran je izostanak Nikole Jokića, a kao lider reprezentacije ističe se Bogdan Bogdanović. Srbija će prema mišljenju "Basket njuza" sigurno proći grupu, realan domet nam je četvrtfinale, ali se naglašava da ne bi bilo čudo da stignemo i korak dalje, ali ne i više od toga.

Ispred Srbije na petom mestu smeštena je selekcija Nemačke, a Australija bi prema mišljenju ovog portala trebalo da "za dlaku" ostane bez pobedničkog postolja.

Prema mišljenju "Basket njuza" Kanađani će stići do bronze, dok bi u velikom finalu Sjedinjene Američke Države trebalo da slave protiv Francuske i okite se titulom prvaka sveta.

Zanimljivo, aktuelni svetski i evropski šampion Španija tek je sedmi favorit Mundobasketa. Grci su na osmoj, Slovenci na devetoj, a Litvanci na desetoj poziciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke