Ukoliko prođe kvalifikacije, evo kada Srbija igra u Tokiju

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 01.03.2021.
13:25
Izvor: Sportske.net

"Orlovi" brane srebro osvojeno pre četiri i po godine u Riju.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Svetska košarkaška federacija (FIBA) objavila je raspored odigravanja utakmica u muškoj i ženskoj konkurenciju na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Izabranici Igora Kokoškova će, ukoliko prebrode kvalifikacije, započeti svoju misiju na Olimpijskim igrama, 25. jula, a turnir u muškoj konkurenciji trajaće do 7. avgusta.

SAD, Argentina, Francuska, Australija, Iran, Nigerija i Japan su već obezbedili svoje mesto na Igrama, a ostale reprezentacije, poput Srbije, pokušaće da se domognu takmičenja kroz kvalifikacije.

Turnir počinje 25. jula u 17 časova i 20 minuta po lokalnom vremenu, a četvrtfinale kreće 3. avgusta, dok je polufinalni deo zakazan za 5. avgust, a mečevi za bronzu i zlato igraće se 7. avgusta.

Kada je o ženskoj konkurenciji reč, one kreću 26. jula u 17 časova i 20 minuta takođe, samo će njihovo četvrtfinale početi 4. avgusta, polufinale će biti 6. avgusta, meč za bronzu 7. avgusta, a finale 8. avgusta.

Podsetimo, Srbija je na prethodnim Olimpijskim igrama 2016. godine osvojila srebrnu medalju, a na putu do ovih pokušaće da doće kroz kvalifikacije koje se na leto igraju u Beogradu protiv Filipa,  Dominikanske Republike, Portorika, Senegala i Italije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke