Umalo veliki preokret u ''Morači'', Budućnost ipak dobila derbi!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 02.03.2020.
19:57
Izvor: Sportske.net

Podgoričani u velikom stilu odigrali prvo poluvreme, u nastavku buđenje Barana, ali nedovoljno za preokret.

BETAPHOTO/ABA liga/Buducnost VOLI/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Buducnost VOLI/DS

Povezane vesti

Poslednja utakmica 20. kola ABA lige odigrana je večeras u podgoričkoj dvorani ''Morača'', gde je domaća Budućnost savladala ekipu Mornara rezultatom 93-88.

Ovom pobedom Budućnost je osigurala najmanje drugo mesto na tabeli pred plej-of, a teoretski bi mogla da se popne i na prvo ako Partizan izgubi bar jednu, a Podgoričani dobiju obe preostale utakmice do kraja ligaškog dela sezone.

Istovremeno, ovaj rezultat je zakomplikovao šanse Mornara za plasman u plej-of, ali za Barane ipak još ništa nije izgubljeno.

Prvih 20 minuta ovog meča proteklo je u dominaciji domaće ekipe koja je pred kraj druge četvrtine imala i maksimalnih 24 poena prednosti (49:25).

Serijom 5:0 do kraja tog dela igre, Mornar je najavio ono što će pokušati da uradi u nastavku meča.

Treću četvrtinu je obeležila znatno bolja igra ekipe Mornara, koja je u tih deset minuta postigla čak 33 poena, više nego za čitavo prvo poluvreme.

Nastavili su gosti i u poslednjem kvartalu da ''dišu za vratom'' Podgoričanima, ali najviše što su uspeli bio je prilazak na tri poena razlike (77:74), sredinom četvrte četvrtine.

Budućnost potom uspeva da odgovori, ponovo je uvećala razliku na desetak poena u svoju korist, a do kraja Mornar je uspeo da ublaži poraz.

Hasan Martin sa 21 poenom i Džastin Kobs sa 20 poena i 10 asistencija najzaslužniji su za trijumf Budućnosti, a odličan je bio i Kilpatrik sa 16 poena.

U Mornaru Nidam i Voler po 16, a Vajthed i Bjelica su upisali po 13 poena.
-
-
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke