Unikaha uradila nešto što niko nije - Pala "Palata Blaugrana"!

Autor: Nemanja Janošev
petak 09.06.2023.
23:05
Izvor: Sportske.net

Serija izjednačena. Barsa poražena kod kuće posle 19:0 ove sezone.

Unicaja CB
Unicaja CB

Povezane vesti

Košarkaši Unikahe savladali su Barselonu sa 79:88 u "Palati Blaugrana" i izjednačili u polufinalnoj seriji španskog šampionata na 1:1.

Niko ove sezone u ACB ligi nije došao kao gost u ovo katalonsko zdanje i iz njega izašao trijumfalno. Niko, do petka uveče... Unikaha je prvi tim koji je u okviru španskog šampionta dobio Barselonu u njihovom domu i to na fenomenalan način.

Izvanredno otvaranje utakmice tima Ibona Navara koji je ponajviše zahvaljujući Karteru i Kendriku Periju, uz dobro raspoređene poene, stao na koti 25 u uvodnoj deonici. Imali su i prednost na poluvremenu, da bi Barselona kasnije poravnala preko bitne trojke Nikolasa Laprovitole. Ubrzo je na isti način Kajl Kjurik doneo vođstvo Šarasovom timu, ali onda je usledio potpuni pad.

U narednih sedam minuta Barselona je postigla samo sedam poena, a Unikaha preko Kalinoskog, Sime i Perija kreira svoju seriju do kraja treće deonice, što zatim pojačava Sima, uz Brizuelu.

Kada se na to doda bitna rola Dejvida Kreviša, posebno posle nesportskog faula Jana Veselog koji umalo nije izazvao veći sukob, onda se trijumf Unikahe više nije dovodio u pitanje.

Tajson Karter je predvodio Unikahu na ovoj utakmici sa 19 poena, a po 13 su imala čak trojica igrača: Peri, Kalinoski i Kreviš. Niko Laprovitola je ubacio 19 poena u Barsi, 14 je imao Kalinić, a izostao je učinak Nikole Mirotića koji je za 24 minuta imao samo šest poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke