Unikaha, Virtus, Pariz i Alba izborili polufinala!

Autor: Mladen Heleta
utorak 21.05.2024.
23:00
Izvor: Sportske.net

Favoriti opravdali očekivanja.

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Večeras je širom Evrope odigrano nekoliko veoma zanimljivih košarkaških mečeva u sklopu plej-of takmičenja u nacionalnim ligama.

U Španiji je prvi nosilac Unikaha nastavila da niže sjajne partije, slavila je u Manresi rezultatom 86:63 i sa 2:0 u seriji ide u polufinale ACB lige, gde čeka boljeg iz duela Valensija - Mursija, u kom ekipa Mursije vodi 1:0 i ima "meč loptu" na svom terenu.

Real Madrid je još ranije obezbedio polufinale i čeka da Barselona završi posao sa ekipom Tenerifa. Katalonci vode 1:0 u toj seriji.

Unikahu, koja je ove sezone osvojila FIBA Ligu šampiona, večeras su do trijumfa u Manresi predvodili Kraviš sa 12, te Edžim i Kalionski sa po 10 poena.

U Italiji je prvoplasirani Virtus morao da igra peti meč protiv osmoplasirane Tortone i pobedio je u Bolonji sa ubedljivih 92:63.

Evroligaša je vodio Šengelija sa 22 poena, a u polufinalu ga čeka serija protiv Venecije. Drugi polufinalni par čine Armani i Breša.

U Francuskoj je pobednik Evrokupa i novi evroligaš Pariz na svom terenu savladao Šole rezultatom 74:62 i sa 2:1 u seriji otišao u polufinale plej-ofa na megdan Asvelu. U drugom polufinalu snage će odmeriti Monako i Burž.

Hifi sa 22 i Šorts sa 13 poena su bili najbolji u ekipi Pariza.

U Nemačkoj je Alba postala prvi polufinalista plej-ofa, pošto je slavila u Bonu sa 93:86 i dobila seriju rezultatom 3:0.

Olinde i Timan su ubacili po 18 poena za ekipu iz Berlina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke