Unikaha zaustavila prvaka Evrope!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 12.10.2017.
22:52
Izvor: Sportske.net

Ekipa iz Malage uspela je da na startu Evrolige iznenadi aktuelnog šampiona "Starog kontinenta".

EPA-EFE/CARLOS DIAZ
EPA-EFE/CARLOS DIAZ

Povezane vesti

Fenerbahče Doguš je doživeo poraz na startu takmičenja u Evroligi!

Izabranici Željka Obradovića poraženi su u Malagi od aktuelnog osvajača Evrokupa rezultatom 68-67.

Držala se Unikaha u prvom kvartalu, koji je okončan nerešenim ishodom, ali je Fener do odlaska na odmor uspeo da stekne pet poena prednosti.

U trećoj deonici Obradovićevi puleni uspevaju da povećaju prednost na sedam poena, sa koliko su otišli u odlučujućih 10 minuta.

A onda, do tada indisporanirani Rej Mekalum pravi seriju, dovodi utakmicu i dovodi utakmicu u egal.

Odlično je zaigrao bivši košarkaš Sakramento Kingsa u poslednjoj deonici, Fener nije imao rešenja za njega, te je Unikaha došla do preokreta.

Poenima Dragana Milosavljevića na nešto više od minut do kraja, domaćin je došao i do osam poena viška.

Ipak, Fener je sa razlogom minule sezone bio prvak Evrope, ostali su ovog leta bez Judoa i Bogdanovića, ali su doveli adekvante zamene, pa su u serijom 7-0 prišli na pola koša zaostatka na pola minuta do kraja.

Nedović je u narednom napadu umalo pogodio trojku sa devet metara, borili su se igrači obe ekipe za loptu nakon njegovog promašaja, sudija je svirao "mrtvu loptu", a strelica je pokazala da napad ima Fener.

Slukas je preuzeo odgovornost, izlomio je Dijaza, uputio šut za dva poena, ali lopta nije htela u koš, Unikaha je upisala iznenađujuć trijumf na startu takmičenja u Evroligi.

Naneli Nedovic Unikaha

Najefikasniji u pobedničkom sastavu Gorđi Šermadini sa 12 poena, pratili su ga Dejan Musli sa devet poena, kao i Dragan Milosavljević (5sk), Nemanja Nedović i Adam Vačinksi sa po osam postignutih poena.

U poraženoj ekipi Fenerbahčea, istakao se Kostas Slukas sa 15 poena, 13 je dodao Luiđi Datome, dok se na 12 zaustavio Jan Veseli. Marko Gudurić je za 11 minuta na terenu ubacio pet poena, uz po jedan skok, asistenciju i ukradenu loptu.

Pojačanja Fenera su podbacila, Meli je za 15 minuta ostao bez košgeterskog učinka, imao je četiri faula (indeks -5), Džejson Tompson je postigao šest poena, ali je takođe imao četiri faula, dok je Bred Vonamejker imao isti košgeterski učinak kao i Tompson.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke