UNS: ''Zaštitite novinare na utakmicama!''

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Autor: Beta Beta
utorak 17.06.2014.
12:52
Izvor: Beta

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestovalo je danas zbog incidenta na košarkaškoj utakmici Crvene zvezde Telekom i Partizana na kojoj su povređeni neki novinari i zatražilo od organizatora sportskih manifestacija da osiguraju nesmetan rad za novinare.

Povezane vesti

Košarkaši Partizana sinoć su pobedili Crvenu zvezdu sa 82:62, a tokom utakmice, sa tribine na kojoj su smešteni navijači "crveno-belih", bačena je petarda koja je povredila novinara Blica Vladimira Bojčevića.

"Juče je u toku utakmice petarda eksplodirala na mom stolu, od čega mi je krenula krv iz nosa. Neko vreme mi je zujalo u ušima i ništa nisam čuo. Upaljačem koji je bačen sa tribina kolegi sa portala kosarka24 upaljačem je razbijen laptop", rekao je reporter Blica Vladimir Bojčević UNS-u.

On je dodao da je u derbiju koji je ranije igran u Železniku, a čiji je organizator takođe bila Zvezda, "situacija bila još gora i da su novinari uvek smešteni tik ispod navijača, zbog čega često stradaju".

"Tada je bio veći pakao. Bačena su tri topovska udara zbog kojih nisam ništa čuo naredna dva dana, kolegi iz Večernjih novosti je pocepana jakna, a kolegi iz Telegrafa pukla bubna opna. Tada smo morali da pobegnemo sa utakmice i sve stvari ostavimo tamo. Tek kad se smirilo, vratili smo se", rekao je Bojčević.

UNS je podsetio da su novinari, fotoreporteri i snimatelji zbog propusta organizatora koji bi trebalo da im obezbede sigurnost, često mete agresivnih navijača i završavaju s fizičkim povredama.

"Posle ovakvih incidenata nema reakcija nadležnih i niko ne snosi odgovornost", navodi se u saopštenju.

UNS je zatražio od organizatora sportskih događaja da ubuduće osiguraju nesmetan rad novinara i ne dozvole da se ovakvi propusti ponovo dese.

Košarkaški klub Partizan bio je organizator prve utakmice tokom koje su izbili veliki incidenti, a u nedelju je kažnjen sa dve utakmice bez publike i novčano.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.