Upitno učešće Cibone u AdmiralBet ABA ligi, nelogična zamena na pomolu?

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 22.07.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Hrvatski tim u finansijskim problemima.

ABA league/Dragana Stjepanović
ABA league/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Košarkaški klub Cibona mogao bi da odustane od učešća u narednoj sezoni AdmiralBet ABA lige, javlja hrvatski novinar Tomislav Horvat.

Finansijski problemi more hrvatske klubove. Zadar već sezonama unazad pliva u problemima, ali za to vreme stižu da uzastopce daju MVP regionalnog takmičenja u vidu Luke Božića. Usput, prošle sezone su bili tvrd orah u plej-of zoni. S druge strane, ne može se isto reći za Cibonu čija se prošla sezona završila trećim mestom otpozadi i već godinama "grcaju" u nadi da će se pojaviti ruka spasa.

Ukoliko ona ne stigne u skorije vreme, Cibona bi mogla da ostane bez statusa u eliti, kazuju informacije iz Hrvatske. Na sledećoj sednici AdmiralBet ABA lige, razmatraće se učešće Cibone u novoj sezoni i postoji realna šansa da oni ne budu deo elitnog društva u takmičarskoj 2024/25.

Prema istom izvoru, njih bi trebalo da zameni MZT iz Skoplja, što se kosi sa logikom jer, ukoliko gledamo ostvarene rezultate iz prethodne sezone, Vojvodina zaslužuje da zauzme mesto hrvatskog tima kao finalista plej-ofa ABA 2 lige. Novosađani su poraženi od subotičkog Spartaka.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke