Uporedna statistika Srbije i Nemačke - Ko je bolji?

Autor: Darko Mitrović
petak 08.09.2023.
19:28
Izvor: Sportske.net

I timska i individualna.

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Srbija i Nemačka će se u nedelju od 14.40 boriti za titulu prvaka sveta.

To je epilog današnjih polufinalnih susreta u kojima je Srbija savladala Kanadu sa 95:86, a Nemačka napunila koš Amerikancima i slavila sa 113:111.

Od početka Svetskog prvenstva finalisti su odigrali po sedam mečeva. Nemci su dobili svih sedam, a reprezentacija Srbije je poražena samo od Italije, što je u prvom trenutku izgledalo kao bolan poraz, ali se ubrzo ispostavilo da je naš tim dodatno zbio svoje redove i zaigrao mnogo bolje u odlučujućim utakmicama u nokaut fazi takmičenja.

Kako izgleda timska i individualna statistika u tih sedam mečeva?

Timski, Srbija je efikasnija od Nemačke. Zapravo, samo su Amerikanci efikasniji od ''orlova'', ali to više nije ni bitno. Naš tim je prosečno beležio 97.7 poena, a Nemačka 94.4 i četvrta je na listi najefikasnijih, jer je ispred nje i Kanada.

Procenat u šutu za tri poena, je sličan, 38.8 ima Srbija, 38.7 Nemačka.

Skokovi? Nemačka 36.3, Srbija 34.9.

Srbija ima više asistencija, 25.0 u proseku, a Nemačka 23.9.

Individualno, naš najefikasniji igrač je Bogdan Bogdanović sa 19.4 poena, a kod Nemačke je to Denis Šreder sa 17.9. Najbolji skakač u našem timu je Milutinov sa 9.0 skokova, a kod Nemaca je to Johanes Fojtman sa 6.0.

U asistencijama Šreder najbolji kod Nemaca sa 6.7, a u našem timu Stefan Jović sa 6.4.

Dakle, male su razlike uglavnom, nijanse su u pitanju, pa takvu utakmicu i u finalu očekujemo. Nadamo se uz pobedu Srbije na kraju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke