Uraganska energija novog tima Partizana, crno-beli savršeni u duplom kolu Evrolige!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.10.2024.
22:07
Izvor: Sportske.net

Sjajni drugo poluvreme crno-belih i ogromna energija u odbrani.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U utakmici četvrtog kola Evrolige, Partizan je večeras kao formalni gost odmerio snage sa ekipom Makabija iz Tel Aviva. 

Posle sjajne igre u drugom poluvremenu, pogotovo u odbrani, crno-beli su slavili rezultatom 91:79, što im je druga uzastopna pobeda u Evroligi, posle dva vezana poraza u prva dva kola. 

Predvođen raspoloženim Tamirom Blatom, Makabi je od samog početka nametnuo brz ritam igre. Partizan je u odbrani imao dosta problema da zaustavi raznovrsne napade rivala, ali je na drugoj strani šut i večeras odlično služio ekipu Partizana.

Ređali su se poeni na obe strane, a vrlo brzo se videlo da će večeras Livaj Rendolf i Hasijel Rivero praviti najviše problema crno-belima, podržani od sjajne spoljne linije Makabija.

Crno-beli su uzvraćali preko Bonge, Dejvisa, kasnije Tajrika i Karlika Džonsa, Nilikine i uspevali da održe rezultatski egal.

Pred kraj druge četvrtine, Partizan je došao do svoje maksimalne prednosti od početka meča, bilo je 42:36 za crno-bele, ali ju je ekspresno prokockao. Dozvolili su crno-beli seriju 10:0 ekipi Makabija, a Rendolf je do kraja poluvremena stigao do 17 postignutih poena i noiminalni domaćin je posle prvog poluvremena vodio sa 46:42.

Ono u čemu Partizan nikako nije uspevao da parira rivalu tokom prvog poluvremena bili su skokovi, Makabi ih je imao 27, a crno-beli samo 13.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Rivero je na početku drugog poluvremena uvećao Makabijevu seriju na 12:0. Prekinuo ju je Nilikina svojom trojkom, kada je smanjio na 48:45, a onda su Tajrik Džons i Vanja Marinković uneli dodatnu energiju u igri Partizana. Kapiten crno-belih je vezao četiri poena, Džons odigrao sjajnu odbranu na Riveru i Partizan je svojom serijom 8:0 uspeo da povede sa 53:49.

Kao i u prvom poluvremenu, olako je Partizan prokockao to što je stekao, a ovoga puta je za to najzasužniji bio Sorkin, najpre trojkom, a onda i sa dve osvojene lopte u odbrani.

Poveo je Makabi sa 57:55, ali je Partizan na oko dva i po minuta do kraja treće četvrtine okrenuo na 60:57 u svoju korist, poenima Brendona Dejvisa.

Makabi opet uzvraća, sada preko Hoara koji je svojim zakucavanjem podigao navijače Makabija na noge, a izraelski tim je poveo sa 61:60.

Bonga je svojom četvrtom trojkom prekinuo mini-sriju Makabija, ali je Partizanu tada bila neophodna dobra odbrana koja je izostajala u finišu treće deonice.

Ipak, crno-beli su poenima Dejvisa na asistenciju Karlika Džonsa rešili treću četvrtinu u svoju korist - 66:64 za Partizan na ulasku u poslednjih deset minuta.

Poenima Sterlinga Brauna iz kontre, Partizan stiže do ''plus pet'' na početku četvrte deonice, a nešto ksnije Ife Lundberg pogađa trojku za 74:68 u korist crno-belih.

Na šest minuta do kraja, Partizan je stigao i do ''plus sedam'' - 77:70, pogotkom Brauna sa linije penala i to je bia najveća prednost Partizana u ovom meču.

Imao je Partizan nekoliko prilika da tu prednost učini i dvocifrenom, ali ih nije koristio. Srećom po crno-bele, i Makabi je bio brzoplet u napadu u tim trenucima, ali je izraelski tim uspeo da uhvati priključak, ali je na dva i po minuta do kraja Sterling Braun poentirao uz faul i Partizanu doneo osam poena ptrednosti - 83:75.

Treba istaći i nekoliko izvanrednih odbrana Alekseja Pokuševskog, a kada je Karlik Džons na ulasku u poslednji minut doneo dvocifreno vođstvo Partizanu, postalo je jasno da će Obradovićev tim upisati drugu uzastopnu pobedu u Evroligi.

Braun sa 20 (5/5 za dva), Bonga sa 14, Nilikina sa 12, Lundberg sa 11 i Karlik Džons sa 11 poena i 6 asistencija su predvodili Partizan do pobede, a u Makabiju Rendolf najefikasniji sa 19 poena i 7 skokova, od toga je 17 postigao u prvom poluvremenu. Rivero je upisao 15, uz sedam skokova, Hoar 14 poena, ali je ''mozak'' izraelskog tima bio Tamir Blat sa 10 poena, devet skokova i devet asistencija. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke