Uspeo je! Lebron kralj našeg veka, sada ima i napismeno!

Autor: Boris Jovanović
sreda 08.02.2023.
08:13
Izvor: Sportske.net

Lebron Džejms je najbolji strelac u istoriji NBA lige!

AP Photo/Ashley Landis
AP Photo/Ashley Landis

Povezane vesti

Uspeo je, Lebron Džejms je najbolji strelac u istoriji NBA lige. Šut u trećoj četvrtini kojim je prešao Džabara izazvao je grmljavinu navijača Lejkersa koji su čitave večeri protiv Oklahome burno pozdravljali svaki koš idola.

Lebron je napravio bukvalno sve, ima 38 godina i dalje je od jedan najboljih igrača lige, četiri prstena, bukvalno svim nagrada dostupnim u NBA, momak iz Akrona je odavno deo košarkaške istorije. Sada je i najbolji strelac u istoriji sa 38388 poena. Za to mu je bilo potrebno 20 sezona i 1410 utakmica.

Džabar je rekord držao gotovo četiri decenije, tačnije od 1984. godine. Bio je prisutan u dvorani, imao je rasprava sa Lebronom, ne oko košarke, ali nije želeo da propusti krunisanje novog kralja strelaca. Iako je promašio prvih par šuteva, Lebron je otvorio konto trojkom posle šest minuta. Ubacio je 20 poena do poluvremena, jošđ 16 do kraja treće četvrtine. U poslednjoj je dao samo dva koša, Lejkersi su izgubili meč što samo pokazuje kakve probleme imaju ove sezone. Ali, nikoga nije bilo briga, Lebron je zasenio sve ostalo.

Na kraju je bilo 133:130 za Tander, Džidlžes-Aleksander je ubacio 30 poena, Džajlen Vilijams dodao 25, pa je Oklahoma pobedu ispred Lejkersa na tabeli. Osim Vestbruka sa 27 poena, nije da je Lebron imao puno podrške, Entoni Dejvis je postigao 13 poena. Posle rekorda, lejkersi moraju da razmišljaju o nastavku, biće im potrebno nešto posebno da se dokopaju doigravanja i pored Lebronovih herojstava, sutra uveče u grad stižu Baksi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke