Uspešan debi Radonjića, PAO u finalu Superkupa

Autor: Darko Mitrović
subota 01.10.2022.
18:21
Izvor: Sportske.net

Panatinaikos večeras zvanično započeo sezonu.

Starsrport/Serbia Open
Starsrport/Serbia Open

Povezane vesti

Košarkaši Panatinaikosa prvi su finalisti grčkog Superkupa. Oni su večeras savladali ekipu Kolososa rezultatom 72:67 i sada čekaju boljeg iz drugog polufinalnog susreta u kom se sastaju Olimpijakos i Priomiteas.

Bio je ovo zvanični debi doskorašnjeg trenera Crvene zvezde Dejana Radonjića na klupi Panatinaikosa, uspešno ga je odradio, ali za ukupan utisak će biti potreban i trijumf u finalu, pogotovo jer atinski ''zeleni'' brane trofej u ovom takmičenju.

Kolosos je pružio odličan otpor favoritu u ovom meču. Bio je bolji u najvećem delu prve četvrtine, a Panatinaikos je uzvratio sredinom druge, kada je stigao do ''plus 11'' - 31:20. U trećoj četvrtini ekipa Kolososa je ponovo uhvatila priključak, imala je i vođstvo u još nekoliko navrata, a ključna za ishod ovog meča ispšostavila se serija Panatinaikosa od 6:0 na ulasku u finiš meča, kada su od 64:64 stigli do vođstva 70:64 i do kraja nisu dozvolili preokret.

Litvanci Gudaitis sa 14 i Grigonis sa 13 postignutih poena bili su među najboljim igračima Panatinaikosa u večerašnjem meču, a uz njih i Amerikanac Vilijams sa 14 poena i osam skokova.

Ekipu Kolososa predvodili su Amerikanci - Ti Džej Starks sa 20 poena i Ozborn sa 14 poena i 10 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke