Utakmica sezone Nikole Jovića, pobeda Mege posvećena Jelovcu

Autor: Darko Mitrović
nedelja 12.12.2021.
13:48
Izvor: Sportske.net

Mega opravdala ulogu favorita uz izvanrednu partiju 18-godišnjeg košarkaša.

AdmiralBet ABA liga/Mega Mozzart/Ivica Veselinov
AdmiralBet ABA liga/Mega Mozzart/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Današnji program u okviru 11. kola AdmiralBet ABA lige počeo je utakmicom između Mege i Splita u Beogradu, a kako se i očekivalo, pobedu je izborila domaća ekipa rezultatom 78:65.

Ovu pobedu ekipa Mege je posvetila prerano preminulom košarkašu Stevanu Jelovcu i čitav tim je na teren izašao u majicama sa njegovim likom i imenom.

Mega je od samog starta meča uspela da dešavanja na terenu drži pod kontrolom. Pred kraj prve četvrtine povela je sa 20:10 i sve vreme do kraja je bila u vođstvu, s tim da su gosti iz Splita u par navrata tokom druge i treće četvrtine uspevali da tu razliku učine minimalnom.

Ali, Mega je u svom timu imala danas izvanrednog Nikolu Jovića, 18-godišnjeg momka kome mnogi predviđaju veliku karijeru.

On je protiv Splićana ostvario svoj najbolji učinak u AdmiralBet ABA ligi, 25 poena /6 od 8 za dva, 3 od 7 za tri poena/ i četiri skoka, uz indeks korisnosti 23.

Uz njega, sjajan je bio i poljski centar Aleksandar Balcerovski sa ''dabl-dabl'' učinkom - 15 poena i 14 skokova, uz još bolji indeks od Jovića - 28.

Megina dominacija danas je posebno bila izražena upravo u skoku gde je Balcerovski imao glavnu ulogu - čak 30 skokova više imali su domaći, 51 nasuprot 21 koliko su upisali Splićani.

Kod gostiju, Tonko Vuko 17 poena, Perković i Bajo su ga pratili sa po 10 poena.

Mega sada ima skor od pet pobeda i šest poraza, a Split je poslednji sa samo dve pobede iz 11 kola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke