Utisci posle prvih mečeva AdmiralBet ABA lige, moćna Zvezda i supertalentovana Cibona!

Autor: Darko Mitrović
subota 25.09.2021.
11:14
Izvor: Sportske.net

Prave stvari tek slede.

Pedja Milosavljevic/ Starsport.rs ©
Pedja Milosavljevic/ Starsport.rs ©

Povezane vesti

Sinoć su odigrane prve dve utakmice prvog kola AdmiralBet ABA lige. Novu sezonu otvorila je utakmica između Mornara i Cibone u Baru, gde su gosti iz Zagreba slavili sa 87:77 i potvrdili ono što smo i nagovestili u najavi sezone, da bi mladi i veoma talentovani tim Cibone mogao da bude i najprijatnije iznenađenje sezone.

Blistali su Roko Prkačin, Nejtan Rivers koji je imao čak pet blokada, Amar Gegić, Lovro Gnjidić i Danko Branković, pa je trener Vladimir Jovanović posle meča mogao da bude veoma zadovoljan.

''Prva utakmica za nas u novoj sezoni AdmiralBet ABA lige, ovo je bila naša odlična utakmica odigrali smo timski o čemu i govori naših 25 asistencija, ovo je dokaz da smo dobro radili u pripremnom periodu i da imamo kvalitet, bili smo bolji kontrolisali skok bili agresivni u obrani. Ipak pravili smo greške, izgubili neke lopte i dopustili protivniku da se vrati, no izvukli smo rezultat. To je sve naše neiskustvo i kroz sezonu se nadam da ćemo i to svesti na minimum. Delovali smo kao ekipa s borbenim, ratničkim karakterom, puno trčimo i radimo, pa se greške onda i ispravljaju. Ekipi Mornara želim sve najbolje u nastavku sezone, a mi se već okrećemo utakmici protiv Splita'', istakao je Jovanović.

Mornar je još uvek u fazi formiranja novog tima, nisu uspeli da sav posao završe tokom pripremnog perioda i to će uticati na njihove rezultate ove sezone.

Drugi meč sinoć je odigran u beogradskoj dvorani ''Aleksandar Nikolić'', gde je Crvena zvezda, iako oslabljena povredama nekolicine igrača, lako izašla na kraj sa ekipom Splita. Na kraju, 97:61, a novajlija Nikola Ivanović se na izvanredan način predstavio Zveudinim navijačima. Bio je najbolji na terenu sa 20 poena, po šest asistencija i skokova, uz indeks 35.

Timska igra je ono što su Zvezdine pristalice odmah uočile u duelu sa Splićanima i ako se po jutru dan poznaje, crveno-beli bi mogli da imaju još jednu odličnu sezonu.

Večeras se igraju još dve utakmice oprvog kola, Igokea od 17 časova dočekuje Borac, a od 21 čas Cedevita Olimpija u Ljubljani igra protiv Krke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke