Uzalud Mirotić, Armani ređa poraze!

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.10.2023.
22:46
Izvor: Sportske.net

Sve ozbiljnija kriza evroligaša iz Milana, četvrti poraz u pet odigranih kola.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Večeras je u Milanu odigran odložebni meč drugog kola Evrolige između armanija i Makabija, a pobedu su izborili gosti koji su slavili rezultatom 98:90.

Armani je tokom prvog poluvremena bio bolji rival. Predvođen raspoloženim Nikolom Mirotićem, imao je i deset poena prednosti u drugoj četvtini, ali se u nastavku meča situacija na terenu promenila. Makabi je brzo uhvatio rezultatski priključak, a pogotkom Rivera je stigao do ''plus tri'' na kraju treće četvrtine - 75:72.

Početkom četvrte deonice gosti su održavali blagu prednost, koju su uvećali na šest poena razlike - 85:79, a na ulasku u posednja tri minuta, Šilds svojom trojkom vraća Armani u igru i smanjuje na 85:84.

Usledio je tajm-aut gostiju posle kog Lorenco Braun pogađa trojku, a posle neiskorišćenog napada domaćih, Makabi stiže do šest poena prednosti - 90:84.

A onda, nesvakidašnja situacija, Nikolo Meli u narednom napadu Armanija šalje loptu za usamljenog Mirotića kome lopta prolazi kroz noge u aut, a ovu grešku surovo kažnjava Lorenco Braun svojom novom trojkom i praktično rešava pitanje pobednika.

Rivero sa 21 i Braun sa 20 poena i 12 asistencija bili su najzaslužniji za treću pobedu Makabija u pet odigranih kola, a domaće su predvodili Mirotić sa 24 i Šilds sa 22 poena i osam asistencija.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke