Uzalud odlični Milutinov, Zenit trojkom Vimbuša šokirao ''Armejce'' i osvojio VTB Superkup!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.09.2022.
20:38
Izvor: Sportske.net

Dobili smo i pobednika VTB Superkupa, dramatična borba vodila se u finalu.

Djordje Kostic / STARSPORT
Djordje Kostic / STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Zenita iz Sankt Petersburga osvojili su trofej na VTB Superkupu u Moskvi. Oni su večeras u finalu savladali domaću ekipu CSKA rezultatom 71:70, a junak meča je Tomas Vimbuš koji je pogodio pobedonosnu trojku na dve sekunde pre kraja.

Podsetimo, treće mesto je danas osvojio Uniks pobedom nad Partizanom od 83:77, a peta je Lokomotiva koja je sa 95:93 savladala Megu.

Posle oscilacija u igri jednih i drugih tokom meča i smenjivanja u vođstvu, u samom finišu CSKA dolazi do vođstva od 70:68 trojkom Astapkovića na asistenciju Milutinova, a onda su Moskovljani izborili i još jedan napad i izgledalo je da je pitanje pobednika rešeno, jer je do kraja ostalo još samo devet sekundi.

Međutim, ''Armejci'' ne uspevaju da izvedu loptu u roku od pet sekundi, pa je ona pripala Zenitu.

Drama dostiže vrhunac na dve sekunde pre kraja, kada posle tajm-auta njegovog tima Tomas Vimbuš pogađa za 71:70 u korist Zenita!

Poslednja nada za CSKA bio je tajm-aut koji je zatražio Emil Rajković. Pokušali su Moskovljani preko Milutinova da dođu do pobede, ali srpski centar nije uspeo ni da primi loptu na dodavanje Astapkovića iz auta.

Tomas Vimbuš je sa 20 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, dok je ''Armejce'' predvodio naš Nikola Milutinov sa 22 poena i devet skokova. Dejan Davidovac je upisao jedan poena za 12 minuta u igri.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke