Uzbuđenje nacije pred OI raste - Dokaz koliko je i Bogdan fenomenalan

Autor: Nemanja Janošev
utorak 11.05.2021.
19:35
Izvor: Sportske.net

Izuzetne brojke.

Wendell Cruz/Pool Photo via AP
Wendell Cruz/Pool Photo via AP

Povezane vesti

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović blista u Atlanta Hoksima i igra svoju najbolju košarku u NBA karijeri.

Od svog dolaska u Atlantu iz redova Sakramenta, Bogdanović je pokazivao da mu odgovara način na koji funkcioniše ova franšiza, a posebno mu prija rad sa trenerom Nejtom Makmilanom. Uz Trea Janga, definitivno nosi Hokse ove sezone, a možda bi i ranije krenuo sa blistavim igrama da nije zimus nije imao problem sa povredom kolena.

No, sada kada je zdrav, Bogdan igra fenomenalno i u odustvu Janga je on bio taj koji je izrastao u lidera ekipe.

U poslednjih 27 utakmica, Bogdanović prosečno beleži 20.2 poena, šutirajući iz igre 49.8 odsto. Impozantan je šut za tri poena - čak 48.5 odsto! Ubedljivo je najviše korišćeni igrač od strane Nejta Makmilana, te po meču prosečno igra 33.6 minuta.

Nema sumnje da je Bogdanović, uz Nikolu Jokića najbolji srpski igrač u ovom trenutku. Sjajne sezone uz sebe imaju i Vasilije Micić, Vladimir Lučić, Miloš Teodosić, Filip Petrušev, a naravno ne treba zaboraviti ni Nemanju Bjelicu, Bobana Marjanovića, Nemanju Nedovića, Marka Gudurića, Alekseja Pokuševskog i mnoge druge koji bi trebalo da budu snaga srpske reprezentacije na predstojećim Olimpijskim igrama, ukoliko ih "orlovi" izbore.

Srbija će u Beogradu igrati svoj kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u periodu od  29. juna do 4. jula, a za protivnike će imati Dominikansku Republiku i Novi Zeland u grupi "A", dok grupu "B" čine Portoriko, Italija i Senegal.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke