Uzbudljivo u Baru - Bodovi nade za Mornar, Igokea petim porazom u nizu ugrozila plasman u plej-of!

Autor: Darko Mitrović
petak 15.03.2024.
20:15
Izvor: Sportske.net

Veoma važna pobeda ekipe Mornara u borbi za opstanak.

AdmiralBet ABA liga/Mornar-Barsko zlato/Media Pro
AdmiralBet ABA liga/Mornar-Barsko zlato/Media Pro

Povezane vesti

U prvoj utakmici 23. kola Admiral Bet ABA lige, Mornar je pred svojim navijačima u ''Topolici'' savladao Igokeu sa 86:84, košem Luisa u poslednjoj sekundi.

Ovo je peta pobeda Barana u sezoni, zahvaljujući kojoj se Mornar izdvojio na pretposlednjem mestu sa jednom pobedom više od poslednjeplasirane Krke, a Igokea je upisala 12. poraz, od toga peti uzastopni i njen plasman u plej-of je pod sve većim znkom pitanja.

Mornar je nešto bolje odigrao prvo poluvreme, imao je blagu prednost posle prvih 20 minuta igre - 39:34, ali je treća četvrtina u potpunosti pripala gostima iz Laktaša koji su napraili preokret i u poslednju deonicu je Igokea ušla sa pet poena viška.

Uspeli su Barani da uzvrate u prvih pet minuta četvrte četvrtine, kada su poveli sa 75:67, a da završnica meča bude dramatična potrudio se Dragan Milosavljević, koji je sa dve pogođene trojke doneo izjednačenje Igokei na oko dva i po minuta pre kraja - 77:77.

Trener domaćih Mihailo Pavićević je reagovao tajm-autom, ali na ulasku u poslednja dva minuta Igokea je trojkom Kondića povela sa 80:78.

Izjednačenje Mornaru doneo je Uroš Luković, zatim je Veders iznudio faul i rezultatom 82:80 za Mornar se ušlo u poslednji minut meča.

Na drugoj strani je Luković faulirao Milosavljevića koji je oba puta bio precizan sa linije penala za izjednačenje na 82:82.

U penal-završnici Dan-Martin je doneo minimalnu prednost Mornaru, gosti zatim ne koriste sledeći napad, Kondić je promašio, pa je na 11 sekundi do kraja Bursać fauliran.

On je, poput Dan-Martina, pogodio samo jedno bacanje i Mornar je poveo sa 84:82, a na šest sekundi pre kraja Kondić je fauliran u napadu Igokee. Pogodio je oba bacanja za novo izjednačenje na 84:84.

Baranima je ostao napad za pobedu posle Pavićevićevog tajm-auta, a onda je usledio trenutak odluke! Odličan prodor Luisa koji na sekund do kraja rešava ovaj meč i postavlja konačnih 86:84 za Mornar.

Veders je sa 20 poena i pet skokova bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Luković ga je pratio sa 17 poena, 8 skokova i 4 asistencije. Gavrilović je upisao 13 poena i 6 skokova, a dvocifren učinak je imao i Voler sa 12 poena.

U Igokei najefikasniji Marić sa 18 poena, Jošilo je upisao 15, Kondić 14, a Milosavljević 12 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke