Uzbudljivo u Čačku, Drežnjak presudio Borcu!

Autor: Darko Mitrović
subota 13.11.2021.
18:57
Izvor: Sportske.net

Čačani u poslednjoj četvrtini prosuli sve ono što su uradili u prethodne tri.

AdmiralBet ABA liga/Borac/Dusko Radisic
AdmiralBet ABA liga/Borac/Dusko Radisic

Povezane vesti

Košarkaši Cibone ostvarili su petu pobedu u osam kola AdmiralBet ABA lige, pošto su večeras u uzbudljivoj utakmici savladali domaći Borac u Čačku rezultatom 62:59.

Ravnopravna borba vodila se u prvoj četvrtini, ali Borac je u drugih deset minuta preuzeo kontrolu dešavanja na terenu i pred kraj prvog poluvremena stigao do vođstva od dvanaest poena razlike. Ipak, Cibona je u finišu druge deonice uspela da se približi na 34:26.

Čačani su u trećem kvartalu uspešno održavali prednost između šest i osam poena razlike, ali početkom poslednje četvrtine Cibona uspeva da uhvati rezultatski priključak i potom uvede utakmicu u dramatičnu završnicu.

Na ulasku u poslednji minut meča Borac je vodio sa 56:55, ali onda Amar Gegić pogađa trojku za Cibonu i dovodi Zagrepčane na prag pobede. Borac je sve teže dolazio do koša, a ključni trenutak meča dogodio se na 17 sekundi pre kraja, kada je Tomašević promašio oba slobodna bacanja. Na drugoj strani, Drežnjak na osam sekundi do kraja oba puta precizan za 60:56 u korist Cibone. Usledio je tajm-aut domaćih, posle kog Hejl pogađa trojku na dve sekunde do kraja, za 60:59. Cibona je imala priliku za još jednu brzu akciju koju je realizovao Drežnjak uz zvuk sirene i tako potvrdio trijumf zagrebačkog kluba.

Hanter Hejl je sa 19 poena bio najbolji u ekipi Borca koji je pretrpeo šesti poraz, a pratili su ga Novaković sa devet i Lešić sa sedam poena, uz 13 skokova.

Cibonu je predvodio Lovro Gnjidić sa 19 poena, sedam asistencija i pet skokova, a Drežnjak ga je pratio sa 11 poena i pet skokova. Podbacio je Roko Prkačin koji nije upisao nijedan poen, a utisak je donekle popravio sa sedam uhvaćenih lopti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke