Uzbudljivo u Sankt Petersburgu, važna pobeda Reala!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.03.2021.
19:54
Izvor: Sportske.net

Madriđani uspeli da izbegnu četvrti poraz u poslednjih pet mečeva i približili se plasmanu u Top 8.

EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV
EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Povezane vesti

Očekivalo se da jedan od najzanimljivijih mečeva 28. kola Evrolige bude duel Zenita i Real Madrida, što se večeras i potvrdilo na terenu.

Madriđani su na kraju izašli kao pobednici, trijumfovali su rezultatom 75:71, što im je sedamnaesta pobeda od početka sezone, a Zenit sada ima skor 16-11, uz utakmicu manje.

Prvo poluvreme je proteklo u boljoj igri Reala, gosti su imali konstantnu prednost koja je na poluvremenu iznosila devet poena razlike - 38:29.

Ali, treća četvrtina počinje serijom Zenita od 9:0 kojom su anulirali rezultatski zaostatak i tako ovaj meč učinili mnogo zanimljivijim. Do kraja treće deonice, domaći su stekli i šest poena prednosti 58:52, ali je Real u poslednjih deset minuta uspeo da preokrene rezultat i u neizvesnoj završnici ipak dođe do važne pobede u borbi za plasman u Top 8.

Najzaslužniji za ovakav epilog bili su Tavares sa 16 poena i devet skokova, kao i Argentinac Gabrijel Dek sa 15 poena. Na drugoj strani Kevin Pangos 14 poena i sedam asistencija, Beron je upisao 12, a Pojtres 11 poena.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke