UŽIVO - Partizan opet nekompletan, Vojvodina pruža dobar otpor!

Autor: Darko Mitrović
petak 16.02.2024.
21:56
Izvor: Sportske.net

Prvo poluvreme proteklo uglavnom u ravnopravnoj borbi.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan i Vojvodina se večeras u niškom ''Čairu'' bore za preostalo mesto u finalu Kupa Radivoja Koraća i duel sa Crvenom zvezdom koja je u prvom polufinalnom susretu bila bolja od Čačka 94.

Posle prvog poluvremena, Partizan vodi protiv Novosađana sa 43:36.

Tim trenera Željka Obradovića je i večeras oslabljen neigranjem Alena Smailagića koji je imao povišenu temperauru, a njegovo odsustvo se ovoga puta znatno više oseća, nego protiv Hercegovca.

Uroš Trifunović je kao i u četvrtfinalu dobro započeo utakmicu. Večeras je pogodio dve trojke iz dva pokušaja tokom prve četvrtine, a uz njega je i Zek Ledej pravio dosta problema odbrani Vojvodine, dok se Koprivica isticao skokovima.

Na drugoj strani, centar Vojvodine Zoran Nikolić je brzo stigao do šest postignutih poena, Ljubičić i Džonson su pogađali za tri poena, ali je Partizan uglavnom imao blagu rezultatsku prednost do pet poena razlike.

U drugu četvrtinu crno-beli su ušli sa dva poena prednosti, bilo je 24:22.

Kako je utakmica odmicala, izgledalo je da Novosađani igraju sve sigurnije i samouverenije, a tokom prvih pet minuta druge četvrtine su meč uveli u potpuni rezultatski egal.

Kada je Zoran Nikolić zakucao za vođstvo Vojvodine od 31:30, Željko Obradović je bio prinuđen da zatraži tajm-aut, a Naneli je zatim svojom trojkom vratio minimalnu prednost Partizanu.

Nedugo zatim, usledio je period konfuzne i brzoplete igre sa obe strane, uz dosta grešaka, a kada je Rakićević posle još jedne izgubljene lopte crno-belih poentirao iz kontre, Željko Obradović je još jednom reagovao tajm-autom.

Ta pauza je ponovo donela kratkoročni efekat crno-belima koji su poveli sa 39:34 na ulasku u finiš druge četvrtine, a do odlaska na poluvreme ta razlika se uvećala i na ''plus sedam'' u korist crno-belih.

Džejms Naneli je sa tri pogođene trojke iz tri pokušaja najefikasniji u Partizanu sa devet poena, Ledej ima sedam, a Jaramaz i Trifunović po šest poena.

Vojvodinu predvode Rakićević sa devez i Nikolić sa osam poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke