Željko na promociji uporedio Partizan sa Realom, neka se spremi Evroliga!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 28.06.2021.
16:21
Izvor: Sportske.net

Ogromno je interesovanje javnosti.

 Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Krajem prošle nedelje potvrđen je košarkaški transger godine, povratak Željka Obradovića na klupu Partizana, a danas u 16 časdova počela je zvanična promocija najtrofejnijeg evropskog trenera.

Prisutnima se najpre obratio prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović, koji je na početku svog obraćanja čestitao ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije na osvojenoj tituli prvaka Evrope.

Kada je u pitanju dolazak Obradovića, Mijailović je istakao da su se svi prethodno pretrpljeni udarci iz prošle sezone sada isplatili ''kada vidi ko danas sedi pored njega''.

''Od današnjeg dana u srpskoj košarci više ništa neće biti isto'', naglasio je Mijailović.

Sportski direktor Zoran Savić je naglasio da je ideja ovog leta bila da se potpiše najbolji mogući trener na tržištu, u čemu je Partizan i uspeo.

Potom je reč preuzeo Željko Obradović.

''Prva misao ide ka tome da želim da se pridružim čestitkama svima u KSS na fantastuičnom rezultatu ženske košarkaške reprezentacije Srbije.

Zahvaljujem se predsedniku Ostoji Mijailoviću na šansi da se vratim u Partizan. To je nešto što dolazi iznutra, zaista sam srećan i ponosan što sam ponovo na klipi Partizana. Tokom svih ovih godina sam pokušavao da koliko-toliko pomognem Partizanu, a sada želimo da vratimo Partizan tamo gde mu je mesto.

Istorija ovog kluba je neverovatna. U Evropi ne postoji klub koji je dao toliko trofejnih igrača, kao i trenera. Jedino možda Real Madrid po tome može da parira Partizanu. Za mene je iz tog razloga ova odluka bila laka, ja sam to negde prošle sedmice odlučio posle razgovora sa Ostojom od nekih dva-tri sata'', rekao je Obradović.

Potom se osvrnuo na dešavanja u ABA ligi prethodnih godina i imao je važnu poruku s tim u vezi.

''I mi treneri smo odgovorni za neke stvari koje izazivaju posledice kod navijača. Mogu da kažem da ću sve učiniti da se smanje tenzije. Mislim da to ni za koga nije dobro. Mi treba da pravimo dobru atmosferu za sve ljude koji prate košarku.

Moja najveća želja je da više klubova iz ove lige bude stalni učesnik Evrolige'', istakao je Obradović.

Ono što najviše zanima navijače Partizana je koliko Partizan može sa Obradovićem na klupi sledeće sezone.

''Ambicije su najveće moguće koje postoje. Svestan sam šta se očekuje, jedino šta nas interesuje je da se plasiramo u Evroligu, ali ne da igramo godinu dana, nego da budemo sastavni deo tog takmičenja. Partizan to zaslužuje.

Prethodnih dana sam se čuo sa mnogima koji veruju da je ovaj moj potez rizičan, ali ja to ne gledam tako. Ja se vraćam u nešto što volim, ogromna želja u meni postoji da radim sa igračima i želimo da napravimo tim koji će biti konkurentan u svim takmičenjima. Znamo da je Zvezda dominirala, tu su i Budućnost Mornar, Olimpija...

Biću zadovoljan ako na kraju sezone sednemo i kažemo svi zajedno da smo uradili ono što je bilo u našoj moći'', poručio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slavko1234
Monday, 28.06.2021
19:26

Poenta nije u tome, nego sasvim drugo jasno i glasno je rekao da je prijatelj sa Radonjicem i da postuje rukovodstvo zvezde i da je dobar sa covicem, da preti Partizanovcima iz prvog reda i da ce Bogdanu Diklicu zapamtiti zasto je bio protiv njegovog dolaska, i za nepismenog jasno... Objavite komentar nista nije uvrddljivo