Valensija je apsolutni hit početka Evrolige, pobeda nad još jednim favoritom!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 13.10.2023.
22:51
Izvor: Sportske.net

Odlična Valensija.

EPA-EFE/Miguel Angel Polo
EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Povezane vesti

Najprijatnije iznenađenje u prva dva kola Evrolige svakako je Valensija. 

Posle pobede nad polufinalistom prošle sezone, ekipom Monaka, danas su savladali konkurenta za osvajanje Evrolige ove sezone, ekipu Fenerbahčea sa 77:74.

Nije mogao Fener da uhvati ritam, domaći su bili dominantni, imali čak 13 poena viška na kraju prve deonice, potom i maksimalnih 15 poena viška tokom druge četvrtine, ali je tim Dimitrisa Itudisa konačno uspeo da se probudi kada je bilo potrebno. 

Uspeli su u jednom trenutku da dođu do izjednačenja (45:45), ali nisu vodili sve do poslednje deonice. 

Tada se probudio Skoti Vilbekin, pogodio trojku iz nemoguće situacije, a Fener je poveo upravo posle njegovih poena. Od tada do kraja utakmice prava rezultatska klackalica, Valensija je na kraju imala više strpljenja, više živaca.

U samoj završnici pri rezultatu 74:73 za domaće, Dorsi dobija tehničku grešku jer je gazio liniju prilikom ubacivanja lopte i to se sve dešavalo na 11 sekundi pre kraja, ali je Odželej izgubio loptu već u prvoj sekundi napada posle ubačenog slobodnog bacanja, pa je Fener imao poslednji napad na utakmici i priliku za izjednačenje ili pobedu. Pritom, i tajm-aut gde je Itudis nacrtao akciju.

Vilbekin je fauliran, pogodio je samo jedno, nedovoljno za Fener, bilo je 75:74, a onda je Odželej pogodio oba slobodna bacanja. 

Vilbekin je ponovo rešavao na drugoj strani, promašio je trojku sa pola terena.

Dejvis najbolji u Valensiji sa 18, Džons je dodao 11, a Stefan Jović je za samo pet minuta na parketu postigao isto toliko poena. 

Gudurić na drugoj strani 6 poena, a najefikasniji su bili Dorsi sa 17 i Vilbekin sa 14. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke